Darende, Cumhur İttifakı ile ?yola DEVAM´ dedi

Yakın tarihimizin en önemli olaylarından biri olarak nitelendirilen Başkanın halk tarafından seçilmesi 24 Haziran 2018 günü gerçekleşti.

Darende, Cumhur İttifakı ile ?yola DEVAM´ dedi
Gündem 25.06.2018 21:24:07 1280 0

Darende, Cumhur İttifakı ile ?yola DEVAM´ dedi

Yakın tarihimizin en önemli olaylarından biri olarak nitelendirilen Başkanın halk tarafından seçilmesi 24 Haziran 2018 günü gerçekleşti. Tüm Türkiye´de olduğu gibi ilçemizde de merakla beklenen bu tarihi seçimden Recep Tayyip Erdoğan büyük bir zaferle çıktı.

Darende´de sandığa giden 16 bin 686 seçmenden 13 bin 951´i tercihini, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı´nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan´dan yana kullanırken, ilimizde, 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi 4, Milliyetçi Hareket Partisi 1 ve Cumhuriyet Halk Partisi 1 milletvekili çıkardı.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, tüm Türkiye´de olduğu gibi İlçemizde de seçmenler, saat 08.00 itibariyle sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi, saat 17.00´ye kadar devam etti. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemine geçildi. Sayılan oylar, tutanak altına alındıktan sonra, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde Darende Adliyesi´ne getirildi. Oyların Yüksek Seçim Kurulu´nun sistemine giriş sırasında polis ekipleri, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

İlçemizde, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 98 sandık kuruldu. Toplam 19 bin 314 seçmenin bulunduğu Darende´de, Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanan seçmen sayısı, 16 bin 898 oldu. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimde kullanılan oy sayısı ise, 16 bin 900 oldu. Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılan oyların 16 bin 617´si geçerli sayılırken 281 oy ise geçersiz kabul edildi. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ise geçerli oy sayısı 16 bin 686 oldu. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde geçersiz sayılan oy sayısı ise 21 oldu.

6 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanı seçiminde en yüksek oy, Cumhur İttifakı´nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan´dan yana kullanıldı. Erdoğan, Darendeli seçmeninden 13 bin 52 oy aldı. Cumhuriyet Halk Partisi´nin adayı Muharrem İnce´ye bin 855, İYİ Parti´nin adayı Meral Akşener´e 780, HDP´nin adayı 128, Saadet Partisi´nin adayı Temel Karamollaoğlu´na 186, Vatan Partisi´nin adayı Doğu Perinçek´e ise 16 oy verdi. Kesin sonuçlara göre, Darende´den Erdoğan´a yüzde 82.2, İnce´ye, yüzde 11,2, Akşener´e yüzde 4,7, Karamollaoğlu´na yüzde 1,1 ve Perinçek´e de yüzde 0,1 oy verdi.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde de en yüksek oy oranını Cumhur İttifakı aldı. Cumhur İttifakı´nın oy oranı yüzde 13,951 oldu. Cumhur İttifakı´ndaki oy dağılımı ise yüzde 67 AK Parti, yüzde 16,7 de MHP oldu. Millet İttifakı ise, Darende´den yüzde 16 oy aldı. CHP yüzde 8, İYİ Parti yüzde 4,1 ve Saadet Partisi de yüzde 1,4 oranında oy aldı. HÜDA-PAR 0,16, Vatan Partisi 0,2 ve HDP se yüzde 2,5 oranında oy aldı.

24 Haziran seçim sonuçlarına göre, ilçemizde milletvekili seçimlerindeki oy dağılımı ise şu şekilde oluştu: ?AK Parti 11 bin 039, Milliyetçi Hareket Partisi 2 bin 746, Cumhuriyet Halk Partisi bin 329, İYİ parti 683, HDP 429, Saadet Partisi 235, Vatan Partisi 19 ve HÜDA-PAR 30? Bu sonuçlara göre AK Parti´nin Malatya´dan çıkardığı milletvekili sayısı 4 oldu. AK Parti´den Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hemşehrimiz Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı yeni dönemde TBMM´ye giren isimler oldu. Milliyetçi Hareket Partisi´nden Mehmet Celal Fendoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi´nden de Veli Ağbaba, milletvekili seçilen diğer isimler oldu.

 Öte yandan ilçemizde Cumhur İttifakına en yüksek oy Kurudere Mahallesi´nden geldi. 47 seçmenin bulunduğu mahallede oy veren 44 seçmenin tamamı Cumhur İttifakın´ndan yana tercihini kullandı. Millet İttifakı´na ise en yüksek oy Ağılbaşı Mahallesi´nden geldi. 375 seçmenin bulunduğu mahallede vatandaşlar, 267 oy ile Muharrem İnce´ye destek verirken, milletvekili seçimlerinde ise 174 oyla Selahattin Demirtaş´ı tercih etti.

AK Parti´nin oyları tüm mahallerde düştü. 2015 yılı genel seçimlerinde %78 gibi yüksek bir oy alan parti, bu seçimde ise %10´luk bir düşüş yaşadı.

Başkan Eser vatandaşlara teşekkür etti

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Parti binasında gazetemize yaptığı açıklamada Başkan Eser, seçim sonuçlarının Türkiye ve Darende´ye hayırlı olmasını diledi.

Darende´nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti´ye gereken desteği verdiğini belirten Eser, "Darendeli bir olduğunu, birlik olduğunu, başarıların birlik olmaktan kaynaklandığını gördü. Bugüne kadar yapılan çalışmalarımızı da takdir ederek seçimlerde bizi hiç yalnız bırakmadı." dedi.

Eser, 2014 yılından beri en çok devlet desteği ile yatırım alan ilçelerden biri olduğunu ifade ederek, ?Bugüne kadar hizmetlerde hiçbir siyasi ayrımcılık yapmadık. Gördük ki çalışmalarımızın meyvesini gün geçtikçe fazlasıyla alıyoruz. Bu birlik ve beraberlik bizlere çalışma azmi verecek ve daha çok başarılara ulaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

Binlerce kişi Erdoğan´ın seçim başarısını kutlandı

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçiminde sandıkların açılmasının ardından ilçemizdeki vatandaşlar sokağa çıkmaya başladı. Kırsal mahallelerden gelen vatandaşlar ilçe merkezinde toplandı.

Seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasından sonra, ellerinde Türk ve parti bayraklarını sallayıp Bozkurt ve Rabia işaretleri yapan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" diye slogan attı.

Araçları ile D300 karayolunu kapatıp sevinç gösterisi yapan binlerce partili, meşaleler yakıp kutlama yaptı. Havai fişek gösterisi yapıldı. Bazı vatandaşlar da araçların üzerindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın fotoğrafı ve bayraklarla konvoy oluşturdu.

Hemşehrilerimiz sonuçlardan memnun

Seçim sonuçlarını değerlendiren vatandaş, milletin "devam" kararıyla geleceğine sahip çıktığını ve dış ülkelerin Türkiye´ye için yaptığı planlara güzel bir yanıt verdiğini kaydetti.

Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi için milletin sandıkta gereken cevabı verdiğini belirten vatandaş, "Türkiye´nin büyümesini hazmedemeyenlerin geçtiğimiz yıllarda planlamaya çalıştıkları hain darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olmuştu. Ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmaya devam edenlere gereken cevabı yine milletimizin iradesi verdi. Cumhurbaşkanımızın güçlü duruşu bizlere her zaman ilham olmuş güç vermiştir. Biz de bu seçimde O´nun en çok ihtiyaç duyduğu zaman yanında olduk ve aynı kaderi paylaştık" ifadelerini kullandı.

Vatandaş, milletin Cumhur İttifakına verdiği kararla daha güçlü bir Türkiye için ilk adımların atıldığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Seçimlerden çıkan ´Devam´ kararıyla milletin iradesi istikrar dedi ve Türkiye yeni bir döneme girdi. Şimdi hantal devlet yapısından kurtulmaya yönelik büyük bir adım atıldı, ülkeyi yönetmek iki dönemle sınırlandırıldı ve ülke idaresinde çift başlılığa son verildi. Artık sözü ve kararı, gerçek sahibi, yani milletimiz eline aldı. Bundan sonra her türlü müdahaleye karşı ülkemiz daha güçlü olacaktır. Ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirlerin de kırılacağına inanıyoruz."