Darbe şehidi Murat İnci´nin Darendeli olduğu öğrenildi

Darbeye dur diyen hemşehrimiz, şehit edildi

Darbe şehidi Murat İnci´nin Darendeli olduğu öğrenildi
Gündem 4.08.2016 14:05:25 2172 1

FETÖ´nün darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde başına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu şehit olan 42 yaşındaki Murat İnci,´nin aslen ilçemiz Yenice Mahallesi´nden olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Hemşehrimiz İnci, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara´da şehit oldu. Biri 10 aylık 4 kız çocuğu babası 42 yaşındaki mobilyacı hemşehrimiz Murat İnci, Kocatepe Camisi´nde Ankara Müftüsü Mefail Hızlı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı´nda defnedildi.

Yakınlarının verdiği bilgiye göre, Siteler´de mobilyacılık yapan İnci, 16 yaşındaki Hümeyra, 12 yaşındaki Melike, 6 yaşındaki Melisa ve 10 aylık Mira Nur isimli 4 kızı ve eşi Meryem İnci ile 15 Temmuz´da Mamak´ta bir akrabasının düğününe gitti.

Darbe girişimi olduğu haberini alan İnci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısına kulak vererek darbecilere karşı durmak için önce ailesini evine bıraktı ve ardından sokağa çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı önüne gelen Darendeli İnci, başına bir şarapnel parçası isabet etmesi sonucu şehit oldu.

İnci´nin bir akrabası, milletin meydanlara, sokaklara çıkmasıyla Türkiye´nin belki de 20 yıl geriye gitmesinin önüne geçildiğini belirterek "Biz gurur duyuyoruz onunla. Bizim çocuklarımızın yarınlarını kurtardılar. Tüm cenaze sahiplerine başsağlığı diliyoruz. Devlet büyüklerimizden tek isteğimiz idam kararı çıkartmaları." diye konuştu.