Dağcılardan, eğitime kitap desteği

Zirve Dağcılık Gaziantep Kulübü üyeleri, ilçemiz Şehit Ali Gökçe ilk ortaokulunda eğitim gören öğrencilere kırtasiye, kitap ve spor malzemesi yardımında bulundu.

Dağcılardan, eğitime kitap desteği
Eğitim 11.03.2018 12:13:38 3343 0

Zirve Dağcılık Gaziantep Kulübü üyeleri, ilçemiz Şehit Ali Gökçe ilk ortaokulunda eğitim gören öğrencilere kırtasiye, kitap ve spor malzemesi yardımında bulundu.

İlçemizin Yeşiltaş Mahallesi´nde Şehit Ali Gökçe İlk ve Ortaokulu´na yaklaşık 700 kitap ile kırtasiye malzemesi yardımında bulunan kulüp üyeleri, ilkokul öğrencilerine de spor malzemesi ve oyuncak hediye etti.

Kulüp adına bir konuşma yapan hemşehrimiz Gül Akbalaban, Gaziantep Zirve Dağcılık Kulübü olarak Şehit Ali Gökçe okulunda yeni yapılan kütüphaneye katkıda bulunmak, eksiklerin giderilmesi için destek verdiklerini söyledi.

Gönüllü olarak 14 kişilik bir ekiple miniklerin eğitimine destek olmak için burada bulunduklarını aktaran Akbalaban, ?Ben ve arkadaşlarım burada öğrenci kardeşlerimin eğitimine katkı sunabilmek ve bir nebze olsun hayatlarına dokunabilmek için buradayız. Gaziantep´te kitap etkinliğini başlattığımızda bazı firmalar Oba Makarna ve Şölen Çikolata destek vererek miniklerimize çeşitli hediyeler gönderdi. Yine çeşitli firmalar spor malzemesi gönderdi. Bizde bunların hepsini derleyip buradaki minik kardeşlerimiz ile buluşturduk. Biz okulumuz ile sürekli diyalog içerisinde olup bundan sonrasında da ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Kurduğumuz gönül bağını ilerleyen zamanlarda öğrencilerimize izin alınarak 2 gün Gaziantep´te ağırlayacağız.  Burada bize destek olan ilçemiz kaymakamına, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve nazik davetlerinden dolayı muhtarımıza çok teşekkür ederiz.? dedi.

İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince de, Selçuklu ve Osmanlı da, Dünya´ya yön verdiğimiz zamanların eğitim ve bilime en fazla yatırım yaptığımız zamanlar olduğunu söyledi.

Okumanın önemine değinen Zengince, ?Bulunduğumuz coğrafyada köklü medeniyetimizi yarınlara taşıyacaksak bunu ancak okuyarak yapacağız. Eğitime ve bilime önem vererek yapacağız. Ben bu vesileyle Zirve Dağcılık Kulübü üyelerine çok teşekkür ediyorum.? dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve Okul Müdürü Mehmet Çelebi ise yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kulüp üyeleri ve Kaymakam Zengince, öğrencilerle bir araya gelerek kitap okudu.

Etkinliğin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.