Cumhuriyetin 95. yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin 95. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetin 95. yılı kutlandı
Gündem 30.10.2018 08:30:04 1013 0

Türkiye Cumhuriyetinin 95. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

İlçenin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Enver Hakan Zengince, ?Cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz. Bu duygu ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.? dedi.

İlçemizdeki törenler Kaymakam Zengince´nin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra çarşı merkezindeki Demokrasi Meydanında öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Zengince, Bugün herkes, bu ülkenin eşit haklara sahip, ayırım gözetilmeksizin asil ve özgür vatandaşları olduğunu söyledi.

Zengince; ?Gazi Atatürk´ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer, Cumhuriyet´le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleşmiştir.? diye konuştu.

Zengince konuşmasının devamında; ?Millet olarak, bugün bunun haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişimleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz.? şeklinde konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterisi sunduğu, gençlerin jimnastik hareketleri yaptığı törende, yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrenci ve kurum çalışanlarına hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Törene, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Cumhuriyet Savcısı Adayı Cahit Şar, Garnizon Komutanı Asteğmen Hakan Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetin yılı kutlandı