Cumhuriyetimiz 99 Yaşında

Türkiye Cumhuriyetinin 99. yıl dönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetimiz 99 Yaşında
Gündem 29.10.2022 12:57:00 2751 0

Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu, “Cumhuriyetin ilanının 99. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz. Bu duygu ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.

İlçedeki törenler ilk olarak Kaymakam Türkoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra kapalı spor salonunda öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Türkoğlu, bu topraklarda yaşayan herkesin eşit haklara sahip, ayırım gözetilmeksizin asil ve özgür vatandaşı olduğunu söyledi.

Gazi Atatürk´ün önderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını kaydeden Türkoğlu, “Bu zafer, Cumhuriyet´le taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleşmiştir. Millet olarak, bugün bunun haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişimleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz.” dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterisi sunduğu törende, yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Törene, Belediye Başkan Vekili Vedat Terzi, Cumhuriyet Savcısı Habib Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Son olarak Cumhuriyetin 99. yılına özel 99 araçlık konvoy oluşturularak şehir turu yapıldı.


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimiz Yaşında