Cumhuriyet Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin 96. yıl dönümü ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı
Gündem 29.10.2019 16:38:00 3341 0

Türkiye Cumhuriyetinin 96. yıl dönümü ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlçedeki törenler Kaymakam Malik Çalışır´ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra çarşı merkezindeki Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanında öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama töreninde günün anlamını belirten konuşmayı Kaymakamı Çalışır, yaptı.

Çalışır, imkansızlıklara rağmen büyük bir gayretle yürütülen Kurutuluş Savaşı´nın tarihte eşine az rastlanır zaferle sonuçlandığını ve Cumhuriyetle taçlandırıldığını söyledi.

Zorlu bir coğrafyada yaşadığımıza dikkat çeken Çalışır, ?Bugün üzerinde durduğumuz bu topraklar belki de dünyada hiçbir ülkenin görmediği kadar kanla sulanmış bir topraktır. Her birimiz bunun bilincinde olmalıyız. Tarihimize baktığımız zaman diyebiliriz ki mücadele tarihidir. Kurtuluş Savaşından sonra devletimiz, milletimiz yine rahat bırakılmamış geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız 15 Temmuz Darbe girişimi ile devam etmiştir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır.? dedi.

?Ben buraya yatmaya gelmedim?

Önceki kaymakamlardan çok farklı olacağını belirten Kaymakam Çalışır, ?Ben ilçeye yeni geldim. Dün göreve başladım. Ben buraya lojmanımda yatmaya ya da makam odamda oturmaya gelmedim. Beni bu Darende´ye turist olarak da göndermediler. Ben burada devleti temsil eden en büyük devlet memuru olarak atandım. Bugünden itibaren sizlerle birlikte güleceğiz sizlerle birlikte ağlayacağız. Sizlerin hüznü benim kederim olacaktır. Kısacası siz ben bende siz olacağım.? diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, halk oyunları gösterisi sunduğu törende, yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrenci ve kurum çalışanlarına hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Törene, Belediye Başkanı İsa Özkan, Garnizon Komutanı Ahmet Türk, Cumhuriyet Savcısı Cahit Şar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.