İlçemiz Çukurkaya Mahallesinden olup Ankara´da yaşayan bedensel engelli milli sporcu 26 yaşındaki Hamit Demir, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları´na katılmak için çalışmalarını Kudret Havuzunda sürdürüyor.
İlçemiz Çukurkaya Mahallesinden olup Ankara´da yaşayan bedensel engelli milli sporcu 26 yaşındaki Hamit Demir, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları´na katılmak için çalışmalarını Kudret Havuzunda sürdürüyor.
Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında memur olarak çalışan milli sporcu Hamit Demir, 17 yaşında kendisine protez malzemeleri sağlayan firma yetkilisinin yönlendirmesiyle yüzmeye başladı.
Kısa sürede kendini geliştiren ve çevresindekilerin dikkatini çeken Demir, 19 yaşında Kahramanmaraş´ta katıldığı ilk resmi müsabakadan ikincilikle ayrıldı. Bugüne kadar yapılan S4 kategorisindeki Türkiye şampiyonlukları elde etti.
Elde ettiği başarılarla milli takıma seçilen ve 6 yıldır milli mayoyu giyen Demir, 9-15 Eylül´de Londra´da düzenlenecek dünya şampiyonasından altın madalyayla dönüp Tokyo 2020´ya adını yazdırmayı hedefliyor.
Hamit Demir, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini belirterek, başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.
Milli mayoyu ilk kez 2013´te Brezilya´da giydiğini anlatan Demir, şöyle devam etti:
"Aradan geçen 6 yıldır ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemi temsil ediyorum. Önümüzdeki aylarda ülkemizi temsilen Londra´da gerçekleştirilecek olan dünya şampiyonasına hazırlanıyorum. Şu an en yakın hedef o. Dünya şampiyonasındaki hedefim altın madalya. Büyük bir inanç ve azimle bu anlamda çalışmalarımı gün geçtikçe artırıyorum. Çünkü ülkemiz çok değerli, fazlasıyla bunu hak ediyor. Bu turnuvalarla çeşitli ülkelere gidiyoruz ve birçok insan ve kültürünü görüyoruz. Bu sayede ülkemizin değerini, kıymetini daha iyi anlıyoruz. Bu anlamda ülkemizin kıymetini bilinmesi lazım."
- "86 madalya kazandım"
Demir, bugüne kadar çeşitli şampiyonluklar ve dereceler elde ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sündürdü:
"Altı yıllık milli takım mücadelemde 86 madalya kazandım. Bunların 20´si uluslararası madalyalar. Başarımı, azmimi, pes etmemeye daha da üstüne gitmeye bağlıyorum. Ne olursa olsun kaldığın yerden devam etmeye, azim göstermeye ve inançlı olmaya bağlıyorum. Bu hayat güllük gülistanlık olmayacak. Zorluklarla karşılaşacağız. Zorluklarda güzellikler gibi bu hayatın bir parçası. Burada önemli olan zorluklarla baş edebilmek. Biz ne kadar sabır edip zorluklara göğüs gerebiliyorsak o kadar başarılı oluyoruz."
- Hedef Tokyo 2020
En büyük hedefinin olimpiyatlar olduğunu dile getiren Demir, "Hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları´nda ülkeme altın madalya kazandırmak. Çalışmalarımı gün geçtikçe daha da artırarak altın madalyayla taçlandıracağım. Ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim. Hemşehrilerimin duasını da beklerim." değerlendirmesinde bulundu.
Demir, toplumun farklılıklarıyla zenginleştiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bizde bu toplumun bir parçasıyız. İnsanlar bir birine benzeyecek diye bir kural yok. Biz hepimiz bir birimiz için iyi bir ödev ve örneğiz. Bir birimiz için de bir değeriz. Kimse kendisinden farklı olanları yargılamamalı. Onlara o toplumun bir parçası yaşayan normal vatandaş gibi bakmalı. Engellerimiz farklılıklarımız hiçbir şeye engel değil. Bende bunun en güzel örneklerinden bir tanesi olduğumu düşünüyorum. Milli sporcu oldum ülkeme birçok madalya kazandırdım. Hayat güzel. İnsanlarla etkileşim halinde olmak bütün her şeyden daha anlamlı."
Yaşamanın güzel olduğunu anlatan Demir, "Herkes içinde bulunduğu durumu avantaja çevirmeye çalışmalı. Zorlukların ne kadar üstesinde gelinebilir bunun bilincinde olmalı bunu amaç edinmeli. Bu hayat hepimiz için bir yerde son bulacak. Durup düşünmek kadar uzun bir süremiz yok. Yaşamın olumlu güzel taraflarını yakalamalıyız ve iyi bir şekilde bu hayatın son istasyonuna varmalıyız." şeklinde konuştu.