Çiftçiler istedi sürek avı yapıldı

Darende´de ekili zirai tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarına karşı sürek avı yapıldı.

Çiftçiler istedi sürek avı yapıldı
Gündem 12.02.2019 08:57:45 1822 0

Darende´de ekili zirai tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarına karşı sürek avı yapıldı.

Darende Kaymakamlığı ve Doğa Hayatını Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü onayı ile Malatya Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından Akçatoprak, Akova, Irmaklı, Yeşiltaş ve Güdül mahallelerinde sürek avı düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Darende´nin kırsalında bulunan mahalleler de yaban domuzlarının zirai tarım arazilerine ve meyve bahçelerine ciddi zararlar verdiğini, bunu önlemek için gerekli izinler alındıktan sonra av düzenlendiği belirtildi.

Muhtar ve çiftçilerin yoğun şikâyetleri üzerine harekete geçildi aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sürek avı yaklaşık 11 avcımızın katılımı ile Irmaklı ve Yeşiltaş Mahalleleri civarında düzenlendi. Sulak tarım arazilerinin bulunduğu bu mahallelerimizde yaban domuzlarının ekili alanlara verdiği zararı azaltmak ve popülasyonunu kontrol altında tutmak amacıyla yapılmıştır. Domuzların etkisiz hale getirilmesi için gerekli izin ve önlemler alındıktan sonra ava çıkılmıştır. Kış şartları nedeniyle aç kalan domuzların verdiği zararı en aza indirilebilmesi amacıyla yapılan sürek avında 11 kişilik avcı grubuyla muhtelif adet domuzu etkisiz hale getirilmiştir.?

Çiftçilerimiz bu durumdan çok rahatsız

Sürek avına katılan Yeşiltaş Muhtarı Muzaffer Aslan da sürek avının çok faydalı olduğuna değinerek, ?Yıllardır çiftçilerimizin ürünlerine zarar veren bu hayvanların kontrol altına alınması için başlatılan çalışmayı memnuniyetle karşıladık. Birçok mahalle bizim gibi bu durumdan rahatsız. Bu avların devamı gelirse çiftçilerimiz için çok faydalı olacaktır.? dedi.

İki gün süren sürek avına, ilçe jandarma ve sağlık ekipleri de eşlik etti.