CHP’nin yeni başkanı Haluk Ormancı

CHP’nin yeni başkanı Haluk Ormancı
Gündem 20.12.2019 18:55:00 5526 1

Cumhuriyet Halk Partisi Darende ilçe başkanlığına Haluk Ormancı, seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin ilçe teşkilatı tarafından yapılan kongresine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreye gönderdiği mesaj okundu.

Seçim öncesi partililere seslenen Milletvekili Ağbaba, Darende’nin hem Malatya hem de Türkiye için önemli olduğuna vurgu yaparak, ilçenin sorunlarını görmezden gelenlerin aksine tüm sıkıntıları mecliste dillendirmeye devam edeceğini söyledi.

Uzun yıllardır partisinin ilçe başkanlığını yürüten Sinan Sunguroğlu ve ekibine teşekkür eden Ağbaba, “Partimizin bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyen ve uzun yıllardır ilçe başkanlığını yürüten Sinan Sunguroğlu’na huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bir ayrılış değil bayrak değişimidir. Haluk başkanda almış olduğu bu bayrağı en yükseğe taşımak için gayret edecektir. Darende’de tartışmalı bir seçim süreci geçirildi biliyorsunuz. Çeşitli şaibeler oldu yine çeşitli söylentiler oldu. Bunla ilgili de çok bir şey yapılamadı. Biz isterdik ki CHP kendi adayıyla çıksın başarılı olsun lakin ittifak vardı. Ama bundan sonraki süreçte her kesin bilmesini isteriz ki çok daha iddialı olacağız.” dedi.

Ağbaba, Hidro Elektrik Santrallerinin Darende’ye ciddi zararlar verdiğini anlatarak, “Malatya’mızın en güzel ilçelerinden birisi burası. Örneğin burada Tohma çayı var. Bunun üzerinde de Güdül HES, Hacılar HES ve Yeşiltaş HES bulunuyor. Şikayetler ve muhtarlarımızın bize ilettiklerinden görülüyor ki bu Hidro Elektrik Santrallerinin Darende’ye hiçbir faydası yok. Biz HES’lerin elektrik üretimine karşı değiliz ama o yörenin tarımına zarar vermemesi gerekiyor. Bunun yanında o yöreye katkıda bulunması gerekiyor. Bunlar bırakın katkıyı tarımı, hayvancılığı, yolu yok etti. İnsanların her türlü değerine sekte vurdu. Hacılar da yaşanılan olayı mecliste anlattım. Eğer yol problemi çözülmez ise bir dahaki sefere televizyon kanallarını alıp geleceğiz. Bu konuda hemşehrilerimden de dik duruş ve destek bekliyorum.” diye konuştu.

CHP Darende İlçe Başkanlığına seçilen Haluk Ormancı da önceki dönem başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Cumhuriyet Halk Partililer, Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi demek Cumhuriyetin kurucusu demokrasinin öncüsü olmak demektir.” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde 52 delegenin tamamının oyunu alan Haluk Ormancı, başkan seçildi.

İlçe başkanlığına seçilen Haluk Ormancı’nın yönetimine şu isimler seçildi; Gazi Alparslan, Enver Aydeniz, Sina Derindere, Bülent Durukan, Osman Günpınar, Aşkın Gürbüz, Fehmi Karaca, Muzaffer Keleş, Asef Palak, Erol Sağlam, Barış Sürenkök ve Hasan Yıldırım 

Kongre sonrasında CHP ilçe teşkilatı tarafından, Ağbaba ve partililere yemek ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: başkanı Haluk Ormancı