Çevre Haftası´nda ilçeyi gezme fırsatı buldular

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ?Çevre Haftası´ kutlamaları kapsamında, Darende ilçesinde taşımalı sistemle eğitim gören 140 öğrenciye ?Çevremizi Tanıyalım´ gezisi düzenledi.

Çevre Haftası´nda ilçeyi gezme fırsatı buldular
Eğitim 3.06.2016 10:58:57 2021 0

 

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ?Çevre Haftası´ kutlamaları kapsamında,  ilçemizde taşımalı sistemle eğitim gören 140 öğrenciye ?Çevremizi Tanıyalım´ gezisi düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan etkinlikler kapsamında,Nadir İlkokulu´nda taşımalı sistemle eğitim gören 140 öğrenci, ilçenin önemli kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu.

İlk olarak Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret eden öğrenciler burada Külliye ve Somuncu Baba hakkında bilgiler aldı. Öğrenciler daha sonra Tohma Kanyonu ve Günpınar Şelalesi´ni gezdi.

Gün pınar Şelalesi´nde öğrenci ve ilçe protokolü için düzenlenen yemekte gazetecilere bir açıklama yapan Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak, anayasa maddesini hatırlatarak, ?herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkında sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir? hükmünün olduğunu söyledi.

Çevrenin kirletilmesi herkesin ortak sorunudur

İnsanların gıda, konaklama, enerji ve ulaşım ihtiyaçlarını gidermek için doğadan yararlanma çabaları geliştirdiğini aktaran Çolak, ?Daha sonra yararlanma çabaları doğaya egemen olma ve üstünlük kurma çabasına dönüşmüştür. Teknolojinin desteğini de arkasına alarak güçlenen insanoğlu, bir zamanlar doğayı sınırsızca kullanmaya, hatta sömürmeye başlamıştır. Ancak aynı insanoğlu havanın, suyun ve toprağın tükenmez, bedelsiz bir kaynak olmadığı bilincine de zamanla ulaşmış olup, çevrenin korunması ve ıslahı amacıyla politikalar geliştirmeye başlamıştır.? dedi. 

Çevre kirliliği ile yürütülen en önemli silahın ?çevre bilinci´ olduğunu işaret eden Çolak sözlerini şöyle tamamladı:

Bugün çocuklara küçük yaştan itibaren çevre bilincini aşılamak için şirin Darende´mizi gezdirdik. Kirletmenin tabiata, çevreye, insanlığa, doğaya verdiği zararı küçük yaştan itibaren hatırlatmak istiyoruz. Bu bilinçle yetiştiğiniz taktirde çevre alanında yaşamış olduğumuz sorunları kökten çözme imkanı buluruz. Çünkü bazı alışkanlıklar küçük yaştan itibaren bir edep ve terbiye olarak çocuklara, gençlere verilir. Gençler ve çocuklar aldıkları bu terbiyeyi ölünceye kadar devam ettirirler.´´

Yemekten sonra geziye katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken okul tarafından belirlenen başarılı 3 öğrenciye ise tablet hediye edildi.

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Tacettin Ateş, Durmuş Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Rauf Özgenç, Emniyet Müdür Halil Ejder Çelikkaya daire amirleri ve kurum müdürleri katıldı.