Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi´nin 107. inci yıl dönümü dolayısıyla Darende’de törenler düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü törenlerle kutlandı
Gündem 18.03.2022 13:12:00 2901 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 107. inci yıl dönümü dolayısıyla Darende’de törenler düzenlendi.

İlçemizdeki ilk törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi´nde dua merasimi düzenlendi. İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar tarafından yapılan duanın ardından abide gezildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte program, Kur´an-ı Kerim okunması, öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiir dinletisi ve hazırladıkları oratoryo gösterilerini sunmasıyla başladı.

Törende konuşma yapan okul öğretmeni Fatih Tokgöz, bitmek bilmeyen düşman mermilerinin gölgesinde, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek, işgalci askerlere karşı insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik’in tarih boyunca unutulmayacağından bahsetti.

Konuşmaların ardından, il ve ilçe genelinde yapılan Çanakkale Zaferini anlatan şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öte yandan ilçedeki yurtlarda öğrencilere, öğle yemeği olarak çorba, hoşaf ve ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram edildi.

Törene, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Emre Kiremitçi, Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Kale, İlçe Milli eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurumların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit yakınları katıldı.