Çanakkale Zaferi´nin 103. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 103. üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde törenler düzenlendi.

Çanakkale Zaferi´nin 103. yıl dönümü
Gündem 19.03.2018 22:09:18 1499 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 103. üncü yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde törenler düzenlendi.

Darende´deki ilk törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi´nde dua merasimi düzenlendi. İlçe Müftüsü Nurullah Birlik tarafından yaptırılan duanın ardından abide gezildi.

Meslek Teknik Eğitim Merkezi Salonun da düzenlenen etkinlikte, Kur´an-ı Kerim okunması, öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiir ve hazırladıkları gösterilerini sunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeynep Cici, Çanakkale´yi Çanakkale yapan, bitmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürmek, işgalci askerlere karşı insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik olduğunu söyledi.

Cici, 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte iman, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu belirterek, ?Bu tarih gerek taarruz, gerek savunma savaşlarının başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından birisidir. Çanakkale savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin döneminin en muazzam savaş gemileri ve binlerce asker ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan mermilere göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.? diye konuştu.

Çanakkale Zaferini anlatan gösterimin ardından savaş sırasında askerlerin yemeklerdeki öğünler hakkında bir sunum yapıldı.

Törene Kaymakam Enver Hakan Zengince, İlçe Garnizon Komutanı Murat Köse, İlçe Jandarma Komutan Vekili Özkan Topal, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Emniyet Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Milli eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurumların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit yakınları katıldı.


Anahtar Kelimeler: Çanakkale Zaferi dönümü