Camilerde 'İstiklâl Marşı' konulu hutbe okundu

Camilerde
Gündem 12.03.2021 19:52:00 4457 0

"İstiklâl Marşı: Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklâl!" konulu cuma hutbesi, ilçemiz genelindeki camilerde okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, "Bundan yüz yıl önce topyekûn bir var oluş mücadelesi verdik. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla vatanımızı savunmak için seferber olduk. Canımızdan, cananımızdan, bütün varımızdan geçtik ancak cennet vatanımıza namahrem eli değdirmedik. İşte o en zorlu günlerimizde sarsılmaz imanımızın, hak yolundaki sadakatimizin, vatan sevgimizin, asalet ve cesaretimizin mısralara bürünmüş hali olan İstiklâl Marşımız vücut buldu. Bu muhteşem marş, milletimizin her bir ferdinin zihnine ve gönlüne işleyen aidiyet mührü oldu." denildi.

İstiklâl Marşı’nın en son ocağımızın sönmeden bağımsızlığımızın sembolü olan al bayrağımızın inmeyeceğini haykırdığı anlatıldığı hutbede şunlar kaydedildi:

“İstiklâl Marşımız, var oluş gayemizi, kim olduğumuzu ve nasıl var olmaya devam edeceğimizi öğretir. En son ocağımız sönmeden bağımsızlığımızın sembolü olan al bayrağımızın inmeyeceğini haykırır.  Şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağımızın asla düşmana çiğnetilemez olduğunu telkin eder. Şehadetleri dinin temeli olan ezan-ı Muhammedî’nin ebediyen yurdumuzun üstünde inlemesini niyaz eder.”

“Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnetle yâd ediyoruz”

Hutbede, 18 Mart’ın da Çanakkale Zaferinin yıldönümü olduğu hatırlatılarak, “Tarih boyunca adaletin, barışın ve güvenin bayraktarlığını yapan, aziz vatanımızı bizlere emanet eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.