Çalık’tan Darende OSB’ye yatırım çağrısı

Çalık’tan Darende OSB’ye yatırım çağrısı
Gündem 12.11.2019 16:34:00 4370 1

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, alt yapısı bitirilen Darende Organize Sanayi Bölgesine yatırımcılara davette bulundu. Çalık,  “Bütün işlemlerimiz bitmiş vaziyette.  Yatırımcıları bekliyoruz. Darende bütün yatırımcılarına kapılarını açmış vaziyette” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunan Çalık, Darende-Malatya Karayolu üzerindeki 35 Parsel, 48 hektar alan üzerine kurulu Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Çalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerde ki sanayileşmenin ve istihdamın gelişmesi amacıyla bölgelere kurulan sanayi sitelerin de incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Çalık, “Şuan sadece OSB’de üç yatırımcımız var”

Darende’ye gelecek olan yatırımcılara tüm desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirten Çalık, “Yerelde ve yerinde istihdamı sağlamak amacıyla başlatmış olduğumuz ilçelerde ki sanayileşmenin ve istihdamın gelişmesi amacıyla bölgelerimize kurmuş olduğumuz sanayi sitelerimizi geziyoruz. Darende Organize Sanayi Bölgemizde 3 tane yatırımcımız var.  Bu yatırımcı sayımızı arttırmamız lazım. Darende’deki yatırımcı sayımızın artması Darende’deki vatandaşlarımızın özellikle istihdam edilmesi için çok önemli bir adım olacak.” dedi.

“Elimizden gelen tüm desteği ve katkıyı sunmaya hazırız”

Yatırım çağrısında bulunan Çalık, “Biz buranın alt yapısını tamamlamış vaziyetteyiz. Enerji ihtiyaçları tamamlanmış vaziyette. Bütün yatırımcılarımızı özellikle insan odaklı çalışmaya dayalı tekstil ile ilgili yatırımlarımızın bu bölgeye gelmesini gönülden arzu ediyoruz.  Darende’ye gelecek olan yatırımcılarımıza elimizden gelen tüm desteği ve katkıyı sunmaya hazırız. Her şey, bütün işlemlerimiz bitmiş vaziyette.  Yatırımcıları bekliyoruz. Darende bütün yatırımcılarına kapılarını açmış vaziyette.” diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık’ın Darende ziyaretine, Belediye Başkanı İsa Özkan eşlik etti.