Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere fidan desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesince çiftçilere 295 bin fidan dağıtılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden çiftçilere fidan desteği
11.09.2016 12:10:08 1313 0

Malatya Büyükşehir Belediyesince çiftçilere 295 bin fidan dağıtılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyecilik hizmetlerinde yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamalarla şehircilik açısından Malatya´nın çıtasını yükselten Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda bir tarım ili olan Malatya´da çiftçileri bilgilendirme ve desteklemede de önemli katkılar sunuyor.

Geçen yıl Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurularak çiftçilere yönelik bilgilendirme, yönlendirme ve rehberlik hizmetleri veren Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz fidan dağıtımlarıyla da alternatif ürünler sunuyor.

İlkbaharda üreticilere 27 bin kara ve beyaz dut fidanını ücretsiz dağıtan Büyükşehir Belediyesi tarafından güz döneminde de 295 bin çeşitli meyve fidanı ücretsiz dağıtılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığı görüşme ve akabinde varılan mutabakat sonucunda kırsalda meyveciliğin geliştirilmesi, kayısıda her yıl yaşanan don endişesine karşı ürün çeşitliliğinin artırılması için güz döneminde çiftçilere alıç, ceviz, badem, ıhlamur, kızılcık, goji berry, lavanta ve dut fidanları verilecek.

Fidan dağıtımından Çiftçi Kayıt Sistemi´ne kayıtlı en az bir dekar arazisi bulunan ve kapama bahçe yapmayı taahhüt eden çiftçiler faydalanabilecek.

Şartları taşıyanlara Büyükşehir Belediyesince 50 bin alıç, 75 bin ceviz, 75 bin badem, 5 bin ıhlamur, 5 bin kızılcık, 5 bin goji berry, 5 bin lavantayla 75 bin dut fidanı ücretsiz dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesince dağıtılacak 295 bin meyve fidanından faydalanmak isteyen çiftçiler, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığı veya "377 12 96" numaralı telefondan bilgi alabilir.