Büyük Zafer´in 96. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ilçemizde, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Büyük Zafer´in 96. yıl dönümü
Gündem 30.08.2018 15:19:16 912 0

30 Ağustos Zafer Bayramı ilçemizde, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende Kaymakam Enver Hakan Zengince ve Belediye Başkanı Süleyman Eser tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Jandarma Asteğmen Hakan Gök, 96 yıl önce kazanılan zaferin, esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Büyük zaferle, Türk milletinin asla esir edilemeyeceği ve semaları süsleyen Türk bayrağının göklerden indirilemeyeceğinin bütün dünyaya ilan edildiğini dile getiren Gök, "Bu zafer, namusumuzu ve mukaddes değerimizi düşman saldırısından kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda esaret altında bulunan diğer milletlere de ilham kaynağı olmuştur." diye konuştu. Gök, Türk milletine eşsiz bir vatan bırakan şehitleri ve gazileri rahmet ve saygıyla andığını belirtti.

İlçedeki kurum amirleri, askerler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin de katıldığı törenden sonra Kaymakam Zengince, makamında tebrikleri kabul etti.

İlçe protokolü daha sonra Hasan Gazi Türbesi ve Şehitliği´ni ziyaret etti. Müftü Nurullah Birlik burada şehitlere duada bulundu.


Anahtar Kelimeler: Büyük Zafer dönümü