Bu okulda öğrencilere ?güven? tam

İlçemizde, bir ortaokulda uygulamaya konulan "Dürüstlük Kantini Projesi" çerçevesinde öğrenciler, sorumlusu bulunmayan kantinden diledikleri zaman alışveriş yapıyor.

Bu okulda öğrencilere ?güven? tam
Eğitim 25.10.2018 08:31:29 1374 1

İlçemizde, bir ortaokulda uygulamaya konulan "Dürüstlük Kantini Projesi" çerçevesinde öğrenciler, sorumlusu bulunmayan kantinden diledikleri zaman alışveriş yapıyor.

Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Ortaokulu´nda ?güven ve dürüstlük? konusunda okul idaresinin, sorumlusu bulunmayan mini kantinden öğrencilerin kumbaraya parayı bırakarak istediklerini alabilme olanağı sağlanıyor.

Projeyle, çocukların dürüstlükle ilgili davranışlarının pekiştirilmesi hedeflendiğini belirten okul müdürü Hikmet Altınok, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda birçok faaliyetin güvene dayalı yapıldığını söyledi.

Öğrencilere değer verildiğini göstermenin birçok olumlu faydasını gördüklerini anlatan Müdür Altınok, "Biz bu şekilde onlara güvenimizi göstermiş olalım ki onlar da doğruluklarını, dürüstlüklerini gösterme fırsatı bulsunlar. Eğitim dönemi başladığı günden itibaren bu şekilde yapıyoruz. İlk başlarda çekincemiz oldu lakin daha sonraki günlerde büyük bir mutluluk yaşadık. Bir keresinde 1,5 lira eksik çıktı hesap, ertesi gün ise 1,5 lira fazla olunca öğrencilerimizin samimiyetinden şüphemiz kalmadı.? dedi.

Öğrenci ve ailelerinin de uygulamadan dolayı çok memnun olduklarını aktaran Altınok, ?Miniklerimizin kalplerinin pırıl, pırıl olduğunu her gün net bir şekilde görüyoruz. Aileler de bizim çocuklarının göstermiş olduğu samimi davranışlardan dolayı çok mutlular. Çeşitli zamanlarda bizlere teşekkürlerini de iletiyorlar. Biz bu güvene dayalı eğitimimizde okulda çalan zili de kaldırdık. Okulumuzun çeşitli yerlerine saatler koyarak, giriş çıkış sürelerini yazdık. 1 aydır hiçbir problem yaşamadan öğrencilerimiz sınıflarında eğitimini sürdürüyor. Bu güven ilişkisi öyle güçlü öyle samimi kuruldu ki, artık üstüne yeni bir şeyler koymamız gerekiyor.? diye konuştu.

8´inci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Özkan da okul açıldığı günden beri idarenin başlattığı uygulamayla, sorumlu olmadan istedikleri gibi alış veriş yapıp parasını da kumbaraya attıklarını anlattı.

"Proje öğretmenlerimizin bize olan güvenlerini hissettirdi"

Para üstünü ayarlayamayan arkadaşlarına da yardımcı olduklarını belirten Özkan, "Proje okuldaki öğretmenlerin bizlere olan güvenlerini hissettirdi. Bunun sayesinde dürüstlük, yardımlaşma ve okulu daha çok sahiplenme gibi duygularımız ön plana çıktı. Biz uygulamadan çok memnunuz okulumuzu, öğretmenlerimizi çok seviyoruz." dedi.


Anahtar Kelimeler: okulda öğrencilere güven