Bozkırın serin adresi: Günpınar Şelalesi

Günpınar Kanyonu´nun bitimindeki sarp kayalıkların arasında bulunan ve yılın dört mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Günpınar Şelalesi, ziyaretçilerini büyülüyor.

Bozkırın serin adresi: Günpınar Şelalesi
Gündem 30.06.2019 08:28:47 2824 0

Günpınar Kanyonu´nun bitimindeki sarp kayalıkların arasında bulunan ve yılın dört mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Günpınar Şelalesi, ziyaretçilerini büyülüyor.

Doğal güzellikleriyle yurt içi ve dışından çok sayıda turistin ilgisini çeken Darende´de, bozkırın ortasında bulunan ve geçtiğimiz yıl Türkiye´nin 243´ün tabiat parkı ilan edilen Günpınar Şelalesi, sıcak yaz günlerinin serin adresi olması ve doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bozkırın "yeşil cenneti" olarak da nitelendirilen Günpınar Şelalesi, 40 metre yükseklikten dökülen soğuk sularıyla çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiye unutulmaz anlar yaşatıyor.

İlçemiz merkezine ve D 300 karayoluna 5 kilometre mesafedeki şelale, doğa, kamp, karavan ve fotoğraf tutkunlarını keşfedilmemiş doğasında ağırlarken, ziyaretçiler, sunulan yöresel yemeklerle Anadolu lezzetlerini tatma fırsatı buluyor.

İnsanlara iyi hissettiren ve tedavi eden negatif iyonların en fazla bulunduğu yerlerden olan Günpınar Şelalesi, tedavi edici özelliğiyle de ziyaretçilerine şifa sunuyor.

Doğa ve şelale tutkunu Tülay Güllü AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır´dan ailesi ile birlikte Karadeniz´e giderken tesadüfen karayolundaki tabelayı görerek geldiklerini söyledi.

?Bozkırın ortasında büyüleyici bir yer?

Karadenizli olarak şelaleyi ve doğasını çok beğendiğini dile getiren Güllü, ?Burası gerçekten çok güzel ve büyüleyici bir yer. Ailecek çok beğendik, hayranlıkla şuan izliyoruz. Gelirken bozkırın içerisinden böyle harika bir yerle karışılacağımı hiç tahmin etmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin mutlaka burayı gelip görmeli. Doğa ile iç içe olmak isteyenler buradaki havayı teneffüs etmeli ve burada bir süre konaklamalı.? dedi.

?Doğa harikası bir yer?

Van´dan ailesi ile birlikte tatile çıkan Mehmet Sakızcıoğlu da daha önce bir belgeselde izlediği şelaleyi eşi ve oğlu ile görmek istediklerini belirterek, ?Ben bir ay önce televizyonlarda bir belgeselde burayı görmüştüm. Gelirken de gezi planımıza dahil ederek anayoldan 5 kilometre içeri girerek buraya geldim. Doğa harikası bir yer. Bazen gittiğiniz yere pişman oluyorsunuz ben eşime burayı görünce iyi ki gelmişiz dedim. Bunaltan sıcaklarda burada olmak gerçekten harika bir duygu. Mutlaka yolu düşen herkes uğrasın.? diye konuştu.