Bir annenin yarım asırlık engelli hikâyesi

Emine Şahin, henüz 6 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu zihinsel ve bedensel engelli hale gelen 54 yaşındaki oğluna adeta bir bebek gibi bakıyor.

Bir annenin yarım asırlık engelli hikâyesi
Gündem 8.05.2016 18:16:37 5636 0

 

İlçemiz Şuğul Mahallesi´nde yaşayan Emine Şahin, henüz 6 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu zihinsel ve bedensel engelli hale gelen 54 yaşındaki oğluna adeta bir bebek gibi bakıyor.

İlçeye bağlı Şuğul Mahallesi´nde yaşayan Emine Şahin (76), Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, yokluk yıllarında köy yerinde dünyaya getirdiği oğlunun doktorsuzluk ve cahillik kurbanı olduğunu söyledi.

İlk zamanlar çocuğu olmadığını, uzun bir aranın ardından ?ilk göz ağrım? dediği Süleyman´ı dünyaya sağlıklı bir şekilde getirdiği ifade eden Şahin, şunları anlattı

?Oğlum 6 aylık olana kadar koç gibi bir bebekti ancak 6 aylıkken rahatsızlandı. Sonrasında hocalara okuttuk, şifa bulamayınca hayvan sırtında ayda belirli aralıklarla ilçeye gelen doktora götürdük. O doktor bizi Ankara Hacettepe Hastanesi´ne sevk etti. Orada 6 farklı doktor muayene etti, sadece bir ilaç verdiler. İki ay her gün kullandık. Doktorların tavsiyesiyle vücudunun tamamına bir yıl boyunca her gün egzersiz yaptım. Sonrasında başka bir tedavi uygulanamadı, bu vaziyet oldu.?

Şahin, oğlunun evde sürekli hareketsiz yattığını dile getirerek, ?54 yıldır hiçbir ihtiyacını göremeyen evladıma gören göz, tutan el oldum, canımdan bir parça olarak sevgiyle bakıyorum. Yerine göre yoksulluğumuz oldu, yerine göre yalnız kaldım, bahçeye tarlaya gittim ama her türlü zorluğa karşı evladıma bakmaya ahdettim.? diye konuştu.

?54 yıldır ?of´ bile demedim?

Ömrünün büyük bir kısmını engelli çocuğuna bakarak geçirdiğini anlatan anne Şahin, evladından vazgeçemeyeceğini vurguladı.

Engelli çocukları olan ailelere de seslenen anne Şahin, şunları kaydetti:

?Bir engelli annesi olarak kimse sakat, özürlü evladını hor görmesin, dışarı atmasın. Ben bazen böyle haberleri duyuyorum, sıkıntı yaşıyorum, çok üzülüyorum. Onlar bizim kanımız, canımız. Yarın öbür dünyada hesabı sorulduğunda ne denir? Burası geçici bir dünya, esas olan Allah´ın rızasını kazanırsan, orada hak ettiğin mükafatı alırsın. Ben 54 yıldır bir gün olsun yılmadım, ?of´ bile demedim. İnsan kendi evladından nasıl vazgeçebilir, nasıl ?yoruldum´ der? Vicdanı olan bir anne, baba hiçbir bir zaman yılmaz, usanmaz.?

 ?Biz onu sevdikçe evimizin bereketi arttı?

Allah´ın ağır imtihanlara büyük mükafatlar verdiğine inandıklarını dile getiren anne Şahin, ?Allah bu kaderi yazmış ona. O da buna boyun bükmüş, bakıma muhtaç kalmış. Senin de vicdanın, merhametin varsa bakacaksın. Biz evladımızı ne kadar çok sevdiysek, sahip çıktıysak, hanemizin huzuru bereketi arttı. O gün bu gündür yokluk görmedik.? dedi.

Son nefesine kadar oğluna bakabilmek için dua ettiğini belirten Şahin, ?Allah bana ömür verirse oğluma son nefesime kadar bakacağım. Mevla´mdan dileğim ömrünün sonunda kadar ona bakmayı nasip etsin.? şeklinde konuştu.

Şahin, devletin bakım için hem para hem de çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığını aktararak, ?Allah devletimizden razı olsun her bir ihtiyacımızı temin ediyor, Allah devletimize bin versin bize de bir versin inşallah.? ifadelerini kullandı.