Bezmialem Vakıf Üniversitesi yöneticilerinden vakıf hizmetlerine övgü

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve beraberindeki heyet ilçemizi ziyaret etti.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi yöneticilerinden vakıf hizmetlerine övgü
Gündem 26.07.2022 08:08:00 3265 0

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ünlü Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Somuncu Baba Külliyesi’nin, sadece Malatya’nın değil “tüm Dünyadan” insanların gelip ziyaret etmek istediği bir merkez olduğunu söyledi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancioğlu ve beraberindeki 15 kişilik üniversite yöneticileri ile Darende’yi gezen ünlü Profesör Özdemir, gazetecilere ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özdemir, Malatya’da düzenlenen bir dizi etkinlikler için geldiklerini anlatarak, özellikle üniversiteden hocalarına Darende’yi göstermek için bir günü buraya ayırdıklarını kaydetti.

En son 10 yıl önce geldiği Somuncu Baba Külliyesi’nin ve civarının şaşırtıcı derece değiştiğini görmekten duyduğu memnuniyete değinen Özdemir, “Ben Malatyalı olduğum için özellikle arkadaşlarımızın görmesini istedik. Bende en son 10 yıl önce buraya gelmiştim. Her şey çok değişmiş. O zaman ile şimdiyi kıyaslayınca üst düzey bir güzellik katılmış. Daha bir yeşillenmiş, daha bir estetik olmuş. Buraların imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfını ve başkanımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Maneviyat büyüklerimizi gelecek nesillere aktarmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden ünlü Profesör Özdemir:

“Somuncu Baba ve Hulusi Efendi sadece Malatya’nın değil tüm dünyadan insanların gelip ziyaret etmek istediği yer. Bende bugün çok gururlandım, her yerin böyle olması gerekiyor. Gelen misafir arkadaşlarımızın hepsi çok etkilendi. Külliye, müze, Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular ve Kudret havuzunu gezdik. Aslında burası için 1 saatlik bir program yapmıştık ama külliyeyi görünce başka bir yere gitmeyelim, burada kalalım dediler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Maneviyat büyüklerimizi gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Ziyarete, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreter Dr. Zeynep Görmezoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurzat Elmalı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Emre Yüksel, Tıp Fakültesi Sekreteri Yasemen Şentürk ve çalışma arkadaşları katıldı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi heyetine, Darende Belediyesi’nden görevliler eşlik etti.