Belediye’nin kedi evleri "can dostlarına" yuva oldu

Darende Belediyesince, kedilere sıcak ortamda barınmaları için 20 "kedi evi" ilçenin çeşitli noktalarına konuldu.

Belediye’nin kedi evleri
Gündem 19.01.2022 14:56:00 3443 0

Belediyeye ait şantiyede atık malzemelerin geri dönüşümü ile elde edilen kedi evleri, Kaymakam ve Belediye Başkanının katılımı ile kedilerin yoğun olduğu noktalara yerleştirildi.

Etkinliğe katılan Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu, ilçede yaşayan tüm canlıların kedilerine emen at olduğunu kaydederek, “Belediyemizin hazırladığı bu güzel barınakları ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Yıl içerisinde onların mama hizmetlerini karşılayacağız. İsteyen vatandaşlarımızda mama bırakabilecek ve evlerindeki fazla yemekleri burada hayvan dostlarımızla paylaşabilecek. Bu güzel kulübeleri hazırlayan belediyemize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yağmur ve rüzgârdan etkilenmeyecek geri dönüşüm malzemelerinden üretilen evlerin, köpek veya diğer büyük hayvanların giremeyeceği ölçülerde yapıldığını belirten Belediye Başkanı İsa Özkan da, “Sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak için ilçe sınırlarımız içindeki park ve yeşil alanlarımızda uygun yerlere daha önce kuş yuvaları yapmıştık. Şimdi de yine uygun olan yerlere kedi evleri koyuyoruz. Yaşamın doğallığını koruyarak ilçede birçok faydalı hizmeti gerçekleştiren belediyemiz, sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi ve beslenmesine yönelik örnek çalışmalarına devam edecek.” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Türkoğlu, Başkan Özkan ve ilçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı, parka yerleştirilen kedi evlerine mama bıraktı.

İlçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek kedi evlerinin mamaları ilçe kaymakamlığı ile gönüller tarafından, genel bakım ve temizliği ise belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilecek.


Anahtar Kelimeler: Belediye’ evleri " dostlarına"