Belediye Başkanı İsa Özkan’dan basın açıklaması

Belediye Başkanı İsa Özkan’dan basın açıklaması
Gündem 22.02.2021 14:12:00 7486 2

Özkan, 2011 yılında tüp patlaması yaşanan bir lokantaya ruhsat verdiği gerekçesiyle yargılandığı davadan 7 ay 15 günlük hak mahrumiyeti aldı.

Konuyla alakalı basın toplantısı düzenleyen Başkan Özkan, bugünden itibaren Darende Kaymakamlığından gelen tebligatla, 7 ay 15 gün belediye başkanlığı görevine ara verdiğini söyledi.

O dönem yaşanan olayın üzerine kaldığını iddia eden Özkan, “Kamuoyunda kirli bir operasyon yapılıyor. 2011 yılında ilçemizde bir restoranda tüp patlaması meydana geldi. Bu patlamanın şahsımla uzaktan yakından alakası yok. Belediye geçici olarak 1 ay ruhsat verir. Bu süre dolduğunda lokantada bir iki eksik tespit edilir. Belediye personelimiz burada giderek bu eksiklerin giderilmediği takdirde işletmenin kapatılacağını söylerler. Bunun üzerine işletme sahibi hemşehrim yanıma geldi, ‘Eksikleri gidermek için parça bekliyoruz bana biraz müsaade ederseniz taşıma eğitim yapan okullara yemek yapıyoruz çocuklar mağdur olmasın’ dedi. Bende böyle bir şey personelden geldi idare edebiliyorlarsa etsinler dedim. Bu arada ben Ankara’ya gittim bir gün sonrada patlama meydana geldi.” dedi.

Adalete saygısının sonsuz olduğunu belirten Özkan, “Patlamadan sonra ne evrak bulundu nede personel bir şey diyebildi.  Suçun tamamı bana, lokanta sahibi ve Aygaz firmasına kesilmiş. Ben belediye reisi olarak bunu bilemem. Adalete saygımız sonsuzdur. Devletin kestiği parmak acımaz.” diye konuştu.

Belediye hizmetlerinin aksamadan devam edeceğini işaret eden Özkan, “7 ay 15 günlük sürede belediyemizi meclis üyelerimiz ve seçilen başkanla idare edecekler. Vermiş olduğumuz hizmet sözlerini tamamıyla yerine getireceğiz. Meselenin özü bu sizleri mahcup edecek bir şey yapmadık. İdareciliklerde bu tür kazalar olur. Bana verdiğiniz destekten dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, yarın belediye meclisi olaganüstü toplanarak 7 ay 15 gün süre içinde görev yapacak belediye başkanını seçecek.

Başkan Özkan, 7 ay 15 günlük sürecin ardından Belediye Başkanlığı görevine geri dönecek.