Başpehlivan Böke´ye ödül

Darende 64. Zengibar Karakucak Güreşleri´nde başpehlivan olan Serdar Böke´ye Cumhuriyet altını hediye verildi

Başpehlivan Böke´ye ödül
Gündem 4.09.2017 15:50:52 2198 0

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, Geleneksel Darende 64. Zengibar Karakucak Güreşleri´nde başpehlivan olan Serdar Böke´yi kabul ederek Cumhuriyet altını hediye etti.

Vakıf Başkanı Hamid Hamidettin Efendi, bayram ziyareti için gelen Böke ve ailesini Somuncu Baba Külliyesi´nde kabul ederek bir süre görüştü.

Üç yıldır Vakıf adına yarışan pehlivan Serdar Böke´nin elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek; "Üç yıldır vakfımız adına Zengibar er meydanında güreşerek kilosunda başarılar elde eden pehlivanımızı kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.? dedi.

?Güreşçilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz?

 Merhum Hulûsi Efendi Hazretleri´nin güreş sporunu sevip, güreşçilere, gençlere sahip çıktığını söyleyen Hamidettin Efendi onun izinden gidenler olarak aynı anlayışı taşıdıklarını kaydederek şunları söyledi;

?Ata sporumuz olan güreş yurdumuzda çeşitli organizasyonlarla yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu milletimizin geçmişine sahip çıkması demektir ve çok güzel bir tablodur. Millet olarak spora ve gençlerimize sahip çıkmalı, geleneklerimizi yaşatmalıyız. Bu anlamda vakfımız adına er meydanında kisbet giyerek, peşrev atıp güreşen ve rakiplerini yenen pehlivanımızı da başarılarından dolayı kutluyoruz. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde daha büyük başarılara imza atar.?

Zengibar er meydanında yapılan güreşlerde 90 kiloda birinci olan Serdar Böke de, Hulûsi Efendi Vakfı adına yarışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Aldığı ödülün her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Böke; "Güzel hizmetler yapan insanlar adına yarışmak ve onlardan böylesine bir ödül almak benim için en büyük şereflerden birisidir. Bugüne kadar aldığım en anlamlı ödül bu olmuştur, bundan sonra da vakıf adına güreşmeye devam edeceğim." dedi.

Böke ve ailesinin bayramını tebrik eden Hamidettin Efendi, başpehlivana Cumhuriyet altını hediye etti.


Anahtar Kelimeler: Başpehlivan Böke ödül