Başkaya Kültür Merkezi törenle açıldı

İlçemize, Başkaya Mahallesi´ne yaptırılan Başkaya Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başkaya Kültür Merkezi törenle açıldı
Gündem 14.07.2019 16:16:32 2049 0

İlçemize, Başkaya Mahallesi´ne yaptırılan Başkaya Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski Ticaret ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Başkaya Mahallesi´ne yaptırılan kültür merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin bu eser olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarında ülkenin 4 kat büyüdüğünü belirten Tüfenkci, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde AK Parti iktidarında, ülkemizi 4 kat büyütürken Darende´mizde aynı şekilde büyüdü büyümeye devam ediyor. Darende´yi sağlıkta önemli bir merkez haline getirirken küçük ve organize sanayisini de yaptık. Biz bir ve beraber olursak, ülkemize, devletimize, bayrağımıza olan inancımızı kaybetmez isek her zaman daha güzel bir gelecek bizleri bekliyor olacak.? dedi.

Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da mahalleye kazandırılan kültür merkezinde emeği bulunanlara teşekkür ederek, ?Hemşehrilerimi böylesine güzel bir eseri doğduğu topraklara kazandırdığı için kutluyorum. Derneklerin önemini bir kez de burada görüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu kültür merkezini meydana getiren Başkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini (MAYDER) ve mahalle sakinlerini tebrik ediyorum.? dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Darendelilerin müteşebbis ruhlu olduğuna değinerek, ?Kıymetli Darendeli hemşehrilerim kendi alın teriyle kazanmasını bildiği gibi beldesine güzel hizmetler ve eserler de kazandırmasını çok iyi biliyor.  Cömert ve başarılı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hizmetleri var olsun.? dedi.

Kaymakam Enver Zengince, Belediye Başkanı İsa Özkan, Dernek Başkanı Hulusi Kaya ve Mahalle Muhtarı Halil Çatuk da birer konuşma yaparak, mahalleye kazandırılan kültür merkezinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalarından ardından, kültür merkezinin yapımında desteği bulunanlara plaket verilerek kurdele kesildi.

Açılış sonrasında katılanlara yemek ikram edildi.

Yaklaşık 2 bin metrekare alanda kurulan kültür merkezi, mahalle halkının düğün, cenaze ve çeşitli etkinliklerinde kullanılacak.

Törene çok sayıda davetli ve mahalle sakini katıldı.