Başkan Özkan, “Aşudu Deresi Projesi” ile alakalı vatandaşları bilgilendirdi

Özkan, 5 mahalleyi kapsayan “Aşudu Deresi Islah Projesi” hakkında mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bilgi verdi.

Başkan Özkan, “Aşudu Deresi Projesi” ile alakalı vatandaşları bilgilendirdi
Gündem 25.05.2022 17:28:00 2865 0

Belediye Başkanı İsa Özkan, 5 mahalleyi kapsayan “Aşudu Deresi Islah Projesi” hakkında mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bilgi verdi.

Kılıçbağı Mahalle Konağı’nda mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özkan, proje ile alakalı kamuoyunda oluşturulan yanlış algının üzücü ve mahallelere yapılacak olan hizmete zarar verdiğini söyledi.

Özkan, projenin detaylarına ilişkin bilgi vererek, “Kamuoyu ile paylaştığımız 5 mahallemizi kapsayan altyapı projemiz, Aşudu Deresi’nin çift taraflı 5’şer metre içeri girilerek istimlak edilip büyük şehir belediyesine devredilmesini kapsıyor. Biz dereyi çift taraflı istimlak çalışmalarını tamamlayıp Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceğiz. Onlarda hazırlayacakları proje ile altyapı çalışmasına başlayacak.” dedi.

Kamuoyunda oluşturulan turizme açılacak algısının yanlış bilgi olduğunu kaydeden Özkan; “Proje kapsamında talep olmadığı sürece dere kenarına beton duvar örülmeyecek. Sadece altyapı için yol açılıp bu hat üzerinden 5 mahallenin kanalizasyon ve isale hattı geçecek. Kamuoyunda oluşturulan ‘turizme açılacak’ bilgisi yanlış ve eksik bir bilgidir. Daha önce bununla ilgili bir proje hazırladık fakat istenmeyince gelen ödeneği geri iptal ettik. Şuan yapmak istediğimiz proje, buradaki 5 mahallenin alt yapı sorunlarını çözmek.” diye konuştu.

Başkan Özkan, son olarak vatandaşlardan, bu güzel hizmete karşı değil yanlarında olmalarını isteyerek, desteklerini beklediklerini iletti.

Mahalle sakimleri ve muhtarlarda, söz alarak konuyla alakalı sorular sorup proje hakkında bilgi aldı.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantının ardından vatandaşlar, Başkan Özkan’dan ilçe ve büyük şehir belediyesinin yapacağı altyapı hizmetinin bilgilendirici görsellerini, mahallelere asarak kendileri ile paylaşmasını istedi.

Toplantı, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra tamamlandı.