Başkan Gürkan, Darende’nin sorunlarını dinledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak muhtarlar ile bir araya geldi.

Başkan Gürkan, Darende’nin sorunlarını dinledi
Gündem 6.11.2019 14:40:00 3159 0

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulunarak muhtarlar ile bir araya geldi.

Başkan Gürkan, ziyaretler kapsamında ilçeye yeni atanan Kaymakam Malik Çalışır ve Belediye Başkanı İsa Özkan’ı ziyaret ederek görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Çalışır ve Özkan da ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Gürkan ve beraberindeki heyet, daha sonra Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsa Özkan, yılan hikayesine dönen şehirler arası otobüs terminalinin yapımı için büyükşehir belediyesinden destek beklediklerini söyledi.

Otogar projemizin yapılmasını istiyoruz”

Darendedeki hiçbir işe bu büyükşehrin işi deyip başlarından savmadıklarını dile getiren Özkan, Başkanımızın 2020 de yapacağımız projelerimize destek vereceğine canı gönülden inanıyoruz. Bizim ve vatandaşların sizden en büyük isteği şehirlerarası otogarın yapılması. Yeri hazır. Daha önceki belediye başkanı tarafından projelendirilip yatırım kapsamına alınmış fakat bir türlü yapılmamış. Bizim dönemimizde yapılması için siz de destek verirseniz inşallah bunu ilçemize kazandıralım. Mahallelerimizin grup yolları da acil yapılması gerekenler arasında bekliyor. Birçok yerde genişletme yapılmış öyle kalmış. Yama ile çözülecek değil bunlar bir an önce sıcak asfalt ile kaplanması lazım. Son olarak itfaiye merkezinin Balaban Mahallesinden merkeze taşınmasını istiyoruz. Burada daha önceki yönetim yeri ve altyapısı hazırlanmış. Anayolun üzerinde buraya hizmet binası yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Hulusi Efendi Vakfı’nın hizmetleri takdirle karşılıyoruz”

Darendelilerden gördüğü ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi misyonu itibariyle Darende Battalgazinin amcası Hasan Gazinin ve gönül erenlerimizden Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretlerinin diyarı. Böyle güzide şahsiyetlerin burada yaşaması, burada zuhur etmesi bizim açımızdan da önemli bir hadisedir. Bu misyonun temsilcileri olan Hulusi Efendi Vakfı’nın ilçemize yapmış olduğu güzel hizmetleri yakinen takip edip takdirle karşılıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerin sorunlarını yerinde dinlediklerini dile getiren Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak ziyaretlerimizde Genel Sekreter Yardımcımız, MASKİ Genel Müdürümüz, ilgili daire başkanları ve şube müdürlerimiz ile birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim yönetim anlayışımızda, bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Biz güneş gibi olacağız, penceresini kapatmayan, gözünü kapatmayan güneş ışığından faydalanıyorsa bizim hizmet anlayışımızda aynı. Adil olmamız lazım, adaletli olmamız lazım. Biz şuna inanırız halka hizmet etmenin Hakka hizmet etmek olduğuna inanırız. Halk kutsaldır, bu yüzden ideolojisi ne olursa olsun, görüşü ne olursa olsun hizmetlerden eşit olarak faydalanırlar. Devletin bize vermiş olduğu sorumluluk çerçevesinde hizmeti adil ve adaletli bir şekilde dağıtmak zorundayız.” diye konuştu.

Fetihçi yönetici olmak gerek”

rkan, Darendenin ihtiyacı olan hizmetleri ilçeye kazandırmak için gayret edeceklerini belirterek, Belediye Başkanları geçmişe yatırım yaparak geçmişin, geleceğe yatırım yaparak geleceğin ve günümüze hizmet üreterek günümüzün Belediye Başkanı olurlar. Yönetimde bir fetihçi yönetici vardır, birde işgalci yönetici vardır. Fetihçi yönetici gittiği yeri imar eder, hizmet eder ve büyütür, işgalci yönetici ise gittiği yeri harap ve imha eder. İnşallah 2 yıl içerisinde Darendede sıcak asfalt ile kaplanmamış mahalle yolumuz kalmayacak. Öncelik listesi hazırlayıp sorunları tek tek çözeceğiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçmekte, Suriye sınırımızda kurulmak istenen bir terör devleti projesi vardı. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanımız oynanan bu oyunların tamamını Barış Pınarı Harekâtı ile bozdu. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yol ve içme suyu sorunu öne çıktı”

Konuşmaların ardından söz alan mahalle muhtarları, altyapı, içme suyu, imar, yol, elektrik ve fosseptik gibi konularda ihtiyaçlarını dile getirdi.