Belediye Başkanı İsa Özkan, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve isteklerini dinledi.
Eski belediye binasında yapılan toplantıda, mahallelerde sürdürülen hizmetleri ve projelerini ele alındı.
Özkan, mahalle muhtarlarının belediye hizmetlerinin halka ulaştırılması yönünde oldukça önemli bir misyon üstlendiğini dile getirerek, göreve geldikten sonra sık sık muhtarlarla bir araya gelmeye çalıştığını belirtti.
Altı aylık başkanlık sürecin de Darende´ye neler yaptığını, yapmak istediklerini ve sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özkan, 2020 yılında birçok meseleyi halletmiş olacağını söyledi.
?Küçük sanayi ve turizme yöneleceğiz?
Malatya Büyükşehir Belediyesi´yle sıkıntılar olduğuna değinen Özkan, ?6 aylık süreçte gerek kadroydu gerekse Malatya Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntılar vardı. Büyükşehir belediyesinin sitemi oturmadı öyle tahmin ediyorum. Birazda düzensiz çalışmaları var. Biz, gücümüzün yettiği kadar kendi imkanlarımızla hizmetler yaptık. Şuana kadar 70 bin metrekare parke döşedik. Yaklaşık 7 bin tonun üzerinde de asfalt yaması yaptık. Çarşı cami eski müştemilatının yerine cami cemaati için tesis yapıyoruz. Biz, Darende´de küçük sanayi hem de turizme yöneleceğiz. Darende´de göçü önleye bilmek için iki şeyin önem arz ettiğini görüyoruz. Birincisi şehirde turizm var esnaf bundan yeterince yararlanamıyor. Belediyenin önemli bir çalışma yapıp esnafında kendine ciddi bir çekidüzen vererek turizmden gerekli kazancı sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. İkincisi tekstil! Çok vasıflı eleman istemediği için hem kadın hem erkek çalışabilecek olması açısından önemli görüyoruz. Birkaç firma ile görüşüyoruz en azından bunlardan bir kaçını buraya getirebilirsek, bin iki bin adama iş verebilirsek birçok sorunu da çözmüş olacağız.? dedi.
?Kısıtlı imkanlarla hizmet etmeye çalışıyoruz?
Özkan, kesintilerden dolayı çok az ödenek geldiğini belirterek, ?Belediye imkânları çok kısıtlı, bize gelen para memura yetebilecek kadar. Biz sınırları zorlayarak fırınımızı faaliyete geçirdik, kadın konuk evini faaliyete geçirdik, parke işletmemizi faaliyete geçirdik. Biz bu hizmetleri yapınca Malatya Büyükşehir Belediyesinden bir şey almadık. Bu 7 bin ton asfaltın birçoğunu karayollarından aldık.? diye konuştu.
MASKİ´den herkes dertli
MASKİ´nin işini doğru yapmadığını ifade eden Özkan, ?Biz yolları yama yaptıkça Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) bize sürekli iş çıkarıp geçip gidiyor. Bir yerde sorun varsa üzerinden parkeyi alın sonra tekrar kapatın. Kepçeyi getirip vurup öylede bırakmayın. Biz, Malatya´dan kendimizi ayrı düşünmüyoruz. İkimizde bu şehre hizmet edeceğiz. Biz hiçbir zaman bu büyükşehir belediyesinin işi demiyoruz çünkü yaptığımız işlerin %90´ı mahallelerle alakalı buda büyükşehir belediyesinin işi. Bize gelen muhtarlara Malatya´ya git demiyoruz.? şeklinde ifade etti.
Başkan Özkan, son olarak muhtarlar birlikte mahallelerdeki çarpık şehirleşmeyi önleyeceklerini kaydederek, ?İkinci en önemli konu Pazartesi Ankara´ya gidiyoruz. Mahallelerimizde çarpık yapılaşma var. Kırsaldaki mahallelerimizde gelişi güzel evler yapılıyor. Biz bir formül bulma yönünde bakanlarla da görüşeceğiz. Biz yeni yapılacak tüm binalarımızın ruhsatlı olmasını istiyoruz. Şikâyetler oluyor sonra resmi işlem yapmak zorunda kalıyoruz cezalar ağır oluyor. Buda hoş olmuyor. Herkes işini düzgün yapsın kimsenin huzuru kaçmasın. Bizimle birlikte burada muhtarlara büyük görev düşüyor. Bunu hep birlikte yapacağız. Muhtarlar gününüzü tebrik ediyorum.? dedi.
Konuşmaların ardından söz alan muhtarlar, MASKİ´nin hizmetlerini eleştirerek birçok defa ihbar ve başvuruda bulundukları halde kendilerine dönüş yapılmadığını söyledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Özkan, muhtarlara öğlen yemeği verdi.