Başkan Eser´in, Kurban Bayramı mesajı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Eser´in, Kurban Bayramı mesajı
Gündem 11.09.2016 12:16:01 945 0

Kurban cömertlik, dayanışma, yoksulların sevindirilmesi ve bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de Kurban Allah´a, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır.

Bayramlar, Allah´ın biz Müslümanlara lutfettiği birer armağandır. Bayramlar, hakkın, hakikatin, adaletin, iyinin, güzelin, mazlumun, fakirin, açın, kimsesiz ve muhtaçların yanında olma zamanlarıdır. Kurban Bayramı, hac dolayısıyla her türlü günahlardan ve kötülüğün kaynağı olan vasıflardan arınma, eksiklikleri giderme ve her türlü iyiliğin, güzelliğin bilincine erenlerin sevincini paylaşma, onlarla aynı iklimi teneffüs etme zamanıdır.

Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah´tan niyaz ediyorum. Rabbime, kendisine sunulan tüm kurbanları makbul buyurması; kurbanları, hem Zat-ı Celal´ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılması için dua ediyorum.

Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlarda, çocukları özellikle hatırlamalı, yetimler, öksüzler ve hastaları özellikle gözetmeliyiz.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın bayramlarının huzurlu, mutlu ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ederim.