Başkan Eser, esnaflarla vedalaştı

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, görev süresinin tamamlanması nedeniyle ilçe esnafına veda yemeği verdi.

Başkan Eser, esnaflarla vedalaştı
Gündem 28.03.2019 18:41:01 1486 0

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, görev süresinin tamamlanması nedeniyle ilçe esnafına veda yemeği verdi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu´nda düzenlenen yemekte konuşan Başkan Eser, Darendelilere hizmet etmekten her zaman onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkanlığı süresince yaptığı çalışmaları anlatan Eser, ?Beş yıl önce belediye başkanı seçilerek size hizmet etme fırsatı buldum. Göreve geldiğimizde belde belediyeleri büyükşehir belediyesine bağlandı ve 9,5 milyon borç belediyemize kaldı. Bu borç bizim borcumuz dedik ve şuana kadar hepsini ödeyip temizledik.? dedi.

Darende´nin örnek bir ilçe olması için çalıştığını anlatan Eser, ?İstedim ki Darende İstanbul´da bir semt gibi olsun. Tarihi ve turizmi ile örnek olsun. Bunu başarmak için birçok çalışma başlattık. İlk olarak yılların özlemi doğalgazı hiçbir ücret ödemeden Darende´ye getirdik. İlçemizi sağlık turizmine açılması lazım dedik bölgemizde olmayan fizik tedavi hastanesini çok şükür temeli atıldı şuan yükseliyor. Sanayimizin gelişmesi ve istihdam için organize sanayi bölgemize 3 işletmenin kurulmasına öncülük ettik. Yine küçük sanayi esnafımız için beleş denecek kadar uygun fiyata yeni sanayi sitesi yaptık. Gençlerimiz için kültür merkezi yapılması için çok güzel bir proje hazırladık ve aldığımız destek ile ihalesini yaptık bir yıl gibi kısa sürede yapılacak. Sporcu bir gençliğin yetişmesi için spor merkezi ve halı sahalar yaptık. En büyük eksikliğin eğitim olduğunu düşünerek ilçemize fen lisesi ve Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Kompleksi´ni yaptık. Gençlerimiz, aileler için bisiklet ve yürüyüş yolu yaptık.? diye konuştu.

Son olarak başkanlık sürecinde kimsenin kalbini kırmadığına dikkat çeken Eser şunları kaydetti;

?Kıymetli hemşerilerim, başkanlığım sürecinde kimseye yüksek sesle konuşmadım. Şimdi git yarın gel yapmadım. İsteyen istediği saatte benimle rahatça görüştü. Herkesi dinledik ve olur şeklini bulup sorunları çözdük. Kırmadan kırılmadan beş yılı geride bıraktık. Yolun sonu göründü. Huzurunuzda olmamın tek sebebi sizlere olan sevgim muhabbetim. Hakkımda her şeyi söylediniz. Hiç birinize neden öyle konuşuyorsun demedim. Hep tebessüm ettim güldüm güldük. Siz benim kalbimi biliyorsunuz güzel hemşehrilerim. Şahsıma bir iğne ucu kadar menfaati olmayan başkanlık görevim tamamlanmak üzere ben sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benden yanda da hakkınız varsa helal olsun.?

Esnaflardan söz alan vatandaşlar da birliğin ve beraberliğin en güzel geçtiği beş yıllık dönem için Eser´e teşekkür etti.

Başkan Eser, yemek sonrasında esnaflarla vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.