DASEV´den anlamlı kampanya

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın (DASEV) Adana İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği ?Organ Bağışı Kampanyası? etkinliği ve Mütevelli Heyet toplantısına katıldı.

DASEV´den anlamlı kampanya
Gündem 29.02.2016 11:59:44 1583 0

 

Darende Kaymakam Ali Türk ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı´nın (DASEV) Adana İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği ?Organ Bağışı Kampanyası? etkinliği ve Mütevelli Heyet toplantısına katıldı.

Kahvaltı programı ile başlayan etkinlikte konuşan Kaymakam Ali Türk, DASEV´in eğitim ve sağlık başta olmak üzere örnek çalışmalara imzasını attığını söyledi.

Darende´deki proje ve çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren Başkan Eser de: ?DASEV, daha önce Darende´ye güzel bir meslek yüksekokulu kazandırılmasına vesile oldu. İnşallah sıra şimdi o okulumuza bir yurt kazandırmaya geldi. Darende´de eğitim gören yüksekokul öğrencileri, özellikle kızlar barınma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Ben inanıyorum ki, yurt yapıldığı takdirde öğrenci sayısı artacak, öğrenciler açık olduğu halde gelmedikleri bölümleri tercih edecek, okul tam kapasite hizmet verecek. Hayırsever ve hamiyetperver hemşehrilerimizin bu konuda gerekli duyarlılık ve yardımı göstererek yurt konusundaki problemin çözülmesini sağlayacaklardır? dedi.

Doktor bir yönetici olarak organ bağışının önemine vurgu yapan Eser, hayat kurtarma ve şifaya vesile olmanın gerek insani, gerek vicdani gerekse de inanç değerleri açısından büyük önem arzettiğini kaydetti. Eser, hemşehrileri Darende´ye davet ederek ilçede misafir etmek istediklerini belirtti.

Vali Mustafa Büyük ise, DASEV´in toplumsal bilinç oluşturma adına bugüne kadar birçok başarılı faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek, DASEV üyelerine teşekkür etti.

DASEV Başkanı Nevzat Buyurgan´ında organ bağışının önemine vurgu yaptığı etkinlikte ?Her Bağış Yeni Bir Hayattır,  Sizde Bir Hayat Kurtarın? başlık altında sinevizyon gösterimi ile organ bağışının Dünya´da ve Türkiye´deki son güncel bilgiler katılımcılara anlatıldı.

Düzenlenen etkinlik, davetlilerin organ bağışında bulunmasıyla son buldu.

Zaimoğlu Park Zirve´de gerçekleşen etkinliğe Vali Mustafa Büyük´ün eşi Emine Büyük, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Darende Kaymakamı Ali Türk, İl Müftüsü Arif Gökce, DASEV Başkanı Nevzat Buyurgan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Organ Nakli Adana Bölge Koordinatörü Dr. Nezahat Bingöl, Oda Başkanları, dernek üyeleri, davetliler ile Adana Huzurevi´nden bir grup yaşlı katıldı.