Başkan Eser 40 gence bisiklet dağıttı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser tarafından temin edilen 40 bisiklet, ilçede yaşayan gençlere dağıtıldı.

Başkan Eser 40 gence bisiklet dağıttı
Gündem 22.03.2019 20:44:26 1956 0

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser tarafından temin edilen 40 bisiklet, ilçede yaşayan gençlere dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlıklı yaşam ve gençleri spora teşvik amacı ile Başkan Eser´in girişimleriyle Darende´ye gönderdiği 40 bisiklet çekilişle gençlere dağıtıldı.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu´nda gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan ilçe Kaymakamı Enver Zengince, gençlere yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğuna değinerek, "Gençlerimiz enerji dolu. Hareket olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Hareketsiz halden hareketli hale geçmeniz lazım. Bunun bir vesilesi de bisikletle çocuklarımızı, gençlerimizi harekete teşvik etmek lazım. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızdan temin edilen bisikletleri çekilişle dağıtımını yapıyoruz. Bu bisikletleri kullanacak gençlere bir tavsiyem var. Maalesef zaman zaman, olmasını istemediğimiz kazalar meydana geliyor. O sebeple gençlerimiz mutlaka önlem alsın. Mutlaka ve mutlaka kask takın, bisiklet yolunu kullanın, normal trafiğe çok girmeyin." dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Eser de geldikleri günden beri gençlere yönelik birçok proje ve etkinliği hayata geçirdiklerini dile getirerek, ?Dağıtacağımız bisikletlerle birlikte halkımızın ve gençlerimizin bisiklete olan ilgisine katkıda bulunuyoruz. Bu uygulama halkımıza bisiklet kullanma alışkanlığı da sağlayacak. Sağlıklı yaşam ve modern bir Darende hayali ile bisiklet yolu yaptık. Şuan birçok aile orada spor, yürüyüş, koşu yaparak bisiklet kullanıyor. Görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Hemşehrilerimin sağlıklı ve mutlu olması bizim en içten dileğimizdir.? dedi.

Bisikletlerin alınmasında emeği bulunan Milletvekili Osman Poyraz´a teşekkür eden Eser, ?Her zaman ilçemizin geleceğine yatırım yapmaya çalıştık. Hedefimiz, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak oldu. Bisiklet kazanan gençlerimize hayırlı olsun diyorum. Güle güle kullansınlar.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından noter huzurunda çekiliş yapılarak 40 bisiklet sahibine teslim edildi.

Çekilişten bisiklet çıkan gençler ve aileleri ise sevinçli olduklarını aktararak Başkan Eser´e teşekkür etti.