Başıboş köpekler tehlike arz ediyor

İlçemizde, cadde ve sokaklarda gezen başıboş köpekler vatandaşı tedirgin ediyor.

Başıboş köpekler tehlike arz ediyor
Gündem 31.07.2019 18:01:13 2084 0

İlçemizde, cadde ve sokaklarda gezen başıboş köpekler vatandaşı tedirgin ediyor.

Başıboş köpeklerin olası saldırısına karşın aileler, küçük çocuklarına eşlik etmek zorunda kalırken işe giden vatandaşlar ve yaşlılar için tehlike arz ediyor.

Belediyeden çözüm bekleniyor

Vatandaşlar, başıboş gezen köpeklerle ilgili belediyenin bir an önce tedbir alarak kimsenin zarar görmeden hayvanların Malatya Büyükşehir Belediyesi Barınağı´na teslim edilmesini istedi.

İlçe halkından Zübeyde Güngör, aç kaldığı için yiyecek bulmak için cadde ortasında dolaşan köpeklerin korku ve tedirginlik yarattığını söyledi.

Yetkili makamların duruma çözüm bulmasını isteyen Güngör, ?Belediyenin bu duruma bir çare bulması lazım. Kocaman köpekler sefil ve aç ortalıkta dolaşıyor. Çöp dökemez olduk. Sabah ve akşam kapı önlerine çıkamıyoruz. TOKİ´den çarşıya giderken nerden çıkacaklar diye korku içinde panik atak olduk. Geceleri havlama seslerinden uyuyamıyoruz. Bir gün birinin çocuğuna saldıracaklar o zaman mı çözüm üretilecek. Her gün birine bir şey olacak diye endişe duyuyoruz. Biran önce bu tehlike saçan hayvanlar barınağa alınırsa can korkumuz olmadan dolaşırız.? dedi.

Aileler, çarşı içinde, mahalle aralarında, apartman önlerinde ve kaldırımlarda her an insanları tehdit eden sokak köpeklerinin bir an önce müdahale edilmesini bekliyor.