Başbakan Davutoğlu, Açılışı video konferans sistemiyle yaptı

Gökpınar Sulama Suyu Projesi açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun video konferans sisteminden katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Davutoğlu, Açılışı video konferans sistemiyle yaptı
Gündem 23.12.2015 16:49:03 995 0

 

İlçemizde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gökpınar Sulama Suyu Projesi kapsamındaki Gökpınar Sulama tesisinin açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun video konferans sisteminden katılımıyla gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eserin toplu açılış törenine video konferans sistemiyle katılan Başbakan Davutoğlu, tesisin Malatya ve Darende´ye hayırlı olmasını diledi.

Malatya´ya selamlarını ileten Başbakan Davutoğlu, "En yakın zamanda Darende´ye gelip görmek istiyoruz" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da Malatya´ya böylesine büyük ve önemli eserlerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Darende Gökpınar Sulama Suyu Projesi ile 58 bin 970 dekar arazinin sulandığını bildiren Vali Kamçı, şöyle konuştu: "74 kilometre kanal uzunluğuna sahip sulama projesi, kayısı ve tarım alanlarına hayat vererek ilçenin can damarı haline gelmiştir. Proje sayesinde ayrıca 35 milyon lira milli gelir sağlanacaktır. Bakanlığımız ayrıca müteferrik taşkın koruma tesisi kazandırmıştır. Ülkemize kazandırılan bu tesislerin hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından, Vali Kamçı, Sivas Valisi Alim Barut, Devlet Su İşleri Elazığ Bölge Müdürü Okan Bal, Darende Kaymakamı Ali Türk, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan törende kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Program sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, ?Projelerin yapılmasında emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, bakanlık çalışanları ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, hizmetlerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.