Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi´ne ziyaret

Osmanlı İmparatorluğu´nun ilk kaptanıderyası Barbaros Hayrettin Paşa´nın Beşiktaş´taki türbesine ziyaret

Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi´ne ziyaret
Gündem 26.12.2016 17:37:00 4108 0

Vakıf Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, Osmanlı İmparatorluğu´nun ilk kaptanıderyası Barbaros Hayrettin Paşa´nın Beşiktaş´taki türbesini ziyaretin ardından 20 bin parça esere ev sahipliği yapan, Türkiye´nin denizcilik alanında en büyük müzesini gezdi.

?Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi, Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Beşiktaş`ta, Sinan Paşa Camii karşısında Sekiz köşeli, tek kubbeli ve alt üst pencerelidir. Sandukanın üstüne yukardan asılmış ve üzerinde Zülfikar resmi bulunan yeşil zemin ipekli kumaştan yapılmış bir sancak bulunmaktadır. Osmanlı Donanması önemli seferlerinden önce Barbaros´un türbesini ziyaret eder, dua ederlerdi. Türbenin bu eski saygınlığını çağrıştırır biçimde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı halen bazı önemli askeri törenleri, türbe ile Barbaros anıtı arasında kalan alanda düzenlemektedir.?

?İstanbul Deniz Müzesi, Türkiye´nin denizcilik alanında en büyük müzesidir, içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biridir. Koleksiyonunda yaklaşık 20.000 adet eser bulunmaktadır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı olan İstanbul Deniz Müzesi Türkiye´de kurulan ilk askeri müzedir. Binbaşı Süleyman Nutki tarafından 1897´de kurulan ve 1961´den itibaren Beşiktaş Meydanı´ndaki binasında faaliyetlerini sürdüren Deniz Müzesi, 6 yıllık restorasyonun ardından 4 Ekim 2013´te ziyarete açılmıştı.?