Balaban´da 141 konutluk TOKİ için talep toplanıyor

Başkan Eser, TOKİ tarafından yapılması planlanan 141 konut için görüşmelerde bulundu.

Balaban´da 141 konutluk TOKİ için talep toplanıyor
Gündem 16.11.2017 21:13:12 1291 0

Belediye Başkanı Süleyman Eser, ilçemizin Balaban Mahallesi´nde vatandaşlarla bir araya gelerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılması planlanan 141 konut için görüşmelerde bulundu.

Başkan Eser, Balaban Mahallesi´nde bir kıraathanede bir araya geldiği vatandaşlara hitap etti. TOKİ´nin geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Balaban 141 konut projesi için kendisinden teminat istendiğini aktararak, hemşehrilerinden bir an önce isimlerini yazdırarak bir daha ele geçmeyecek bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Merkeze uzak kaldığını belirten vatandaşlara, her yerin tarım arazisi olmasından dolayı Belediye´ye ait arazilerde yapılaşmaya müsaade edildiğini aktaran Eser, ?Tarım arazisi olmayan belediyemize ait en güzel araziyi muhtarımız ile istişare ederek TOKİ´ye devrettik. İlçemizdeki ?Yeni Çarşı Projesi´ yapılmadığı için TOKİ bizden buraya yapılacak konutlar için teminat istiyor. Bu sizler için, bizler için bir fırsattır. 250 ayda ödeme planı ile 130 bin TL ye mal olacak 2+1 şeklinde yapılacak konutlar 90 metrekare ile hemşehrilerimizin tamda istediği ölçülerde olacak. Şuan 54 kişi yazılmış durumda bu sayıyı artırmanızı istiyorum. Bir daha devlet eliyle böyle bir fırsatı yakalama şansımız zor.? dedi.

Başkan Eser son olarak, verilen mücadelenin bir anlamı olduğunu kaydederek hemşehrilerinden daha duyarlı olmalarını beklediğini aktardı.

Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi de, mahalleleri için çok büyük önem arz eden proje için ülke genelindeki hemşehrileriyle iletişim halinde bulunduklarını ifade ederek, ?Konutların ihale edilmesinden sonra başvurular iki katına çıktı. Bizde mahalle sakinlerimiz ile görüşmeler yapıyoruz. Şuan büyük bir ilgi var. Kısa bir süre sonra inşallah talep patlaması olacak ve konut sayısından fazla yazılan çıkacak. Projenin ortaya çıkması herkesin kafasındaki uzak ve yapılamaz algısını yıkmış durumda. Biz bu fırsatı kaçırmayıp kısa sürede başvuruları tamamlayacağız.? dedi.

Toplantıya katılan mahalle sakinleri ise Başkan Eser´e ve emeği geçenlere teşekkür ederek, en yakın zamanda mahalle olarak istenilen sayının tamamlanması için çalışacaklarını kaydetti.