?Bağımlı Olma Hayatı Kucakla? projesi tanıtıldı

Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Fen Lisesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibe desteği verilen ?Bağımlı Olma Hayatı Kucakla? projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

?Bağımlı Olma Hayatı Kucakla? projesi tanıtıldı
Eğitim 3.11.2018 08:13:57 1422 0

Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Fen Lisesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibe desteği verilen ?Bağımlı Olma Hayatı Kucakla? projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

?Bağımlı Olma Hayatı Kucakla? projesinin tanıtım toplantısında konuşma yapan Kaymakam Zengince, en değerli varlığın insan olduğunu söyledi.

İnsan hayatına değen her elin kendileri için önemli olduğunu belirten Zengince, ?Bir insanın hayatının bilinçlenmesine, o insanın geleceğinin şekillenmesine dolayısıyla bir ailenin bir toplumun şekillenmesine katkıda bulunmak biz göre en kutsal vazifedir. Fen lisemizin idaresini ve öğretmenlerini kutluyorum. Maddi olarak kendilerine bir getirisi yok fakat çok büyük emek verdiler. Ben inanıyorum ki hayatın ilerleyen dönemlerinde bu emeğin ve özverinin kendilerine bir karşılığı olacaktır.? dedi.

Fen Lisesi Müdürü Ünal Çiftçi de projenin hazırlanmasında emeği bulunan öğretmenlere teşekkür ederek, hazırladıkları projeyle, teknolojinin hızla ilerlemesi ve sosyal çevrenin etkisiyle artan zararlı madde kullanımı ve internet bağımlılığıyla gençlerin adının sıkça anılmasının önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.

Proje Koordinatörü Gonca Çiftçi ise ?Bağımlı Olma Hayatı Kucakla? projesi hakkında bilgi vererek, 2 ay süreceğini ve 310 öğrencinin katılacağı projenin, zararlı alışkanlık ve bağımlılıklara karşı zenginleştirilmiş sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerle dolu olduğunu aktardı.

Sosyalleşme alanı dar olan kırsal kesimlerde, zararlı alışkanlık ve bağımlılıkların en az kentlerdeki kadar hızlı yayıldığına değinen Çiftçi, ?Projemizin amacı, öğrencilerimizin kaliteli, sağlıklı ve verimli bir gençlik dönemi geçirmelerini sağlamak. Aynı zamanda üretkenliklerini artırarak araştıran, soruşturan, çözüm üreten bir nesil oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda da doğa gezileri, projeler, fotoğraf yarışması, seminerler, geri dönüşüm proje yarışması, tiyatro, kısa film gibi gençlerin kaliteli ve verimli etkinlikler yapmalarını sağlanacaktır. Tüm bu etkinlikler sergiye dönüştürülerek kamuya açılacaktır.? dedi.

Lise öğrencilerine yönelik hazırlanmış en güzel projelerden biri olduğuna değinen Koordinatör Çiftçi, ?Projemiz ile gençlerde çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşturmak, ürün oluşturmalarını sağlayarak yaratıcılıklarını geliştirmek, sosyal aktivitelere katılarak kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve en önemlisi onları zararlı bağımlılıklardan uzaklaştırmak gibi sonuçlar hedefliyoruz.? diye konuştu.

Projenin tanıtım toplantısı, konuşmaların ardından katılımcılara ikramlarda bulunularak tamamlandı.