Ayvalı’da içme suyu problemi çözüm bekliyor

Ayvalı’da içme suyu problemi çözüm bekliyor
Gündem 16.12.2019 09:11:00 4111 0

Kaymakam Malik Çalışır, beraberindeki kurum müdürleriyle ilçenin kırsalında bulunan Ayvalı Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle Muhtarı Hamit Özdemir tarafından karşılanan Kaymakam Çalışır, bir kıraathanede mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Başlattığı mahalle ziyaretlerinin ikincisini Ayvalı’ya gerçekleştirdiğini ifade eden Çalışır, "Dün Balaban Mahallemizi ziyaret ettik bugün de burada sizlerle bir araya geldik. Yüz yüze görüşme fırsatı bulduk. Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan müracaatları ve sorunları konuşuyoruz. Aynı zamanda incelemeler ve görüşmelerimiz sayesinde hem sorunların çözüm sürecini hızlandırıp hem de en iyi hizmeti verebilmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Misafirperverliklerinden ötürü Ayvalı sakinlerine teşekkür eden Çalışır, içme suyu sorununun çözümü için destek sözü verdi.

“İçme suyumuza kanalizasyon karışıyor”

Mahallenin sorunlarını dile getiren Muhtar Hamit Özdemir de içme suyuna kanalizasyon karıştığını belirterek uzun zamandır bu konuda çözüm beklediklerini söyledi.

Mahalle içi ulaşımı sağlayan yolların parke veya sıcak asfalt ile kaplanmasını istediklerini aktaran Özdemir, “İçme suyu hattımız patlayan göletten dolayı zarar gördü. Şuan suya geçici olarak düzeltmelerine rağmen kanalizasyon karışmaya devam ediyor. İsteğimiz üzerine yetkililer buraya gelerek testler yaptı ve haklılığımız teyit edildi. Bu durumu çözmek için taş duvar çekilmesi ve hatta bakım yapılmasını istiyoruz. Her sel gelmesinde içme suyu deposu zarar görüyor ve suyumuz içilmez oluyor. Vatandaşın sağlığı kimsenin umurunda değil. Yetkili makamların sesimize kulak vermesini istiyoruz.” dedi.

“Elektrik fiyatları çiftçimizin belini büküyor”

Vatandaşın kayısı ile geçimini sağladığını aktaran Muhtar Özdemir, “Tarımsal sulamada elektrik fiyatları çiftçimizin belini büküyor. Biz mahsulü almadan faturalar geliyor ödemeyince sözleşme iptal ediliyor. Tekrardan açma bedeli ödemek zorunda kalıyoruz. Zaten faturalar çok yüksek bir de böyle olunca altından kalkamıyoruz. Biz faturalandırmaların sezon sonunda yapılmasını ve fiyatların daha uygun seviyelere çekilmesini istiyoruz. Burada yüzlerce kayısı üreticisi var hepimiz bu durumdan mağduruz, devletimizin bu konuya el atarak çözmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşların ilgi gösterdiği Çalışır’a ziyarette, kurum müdürleri ve gazeteciler eşlik etti.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Ayvalı’ problemi çözüm bekliyor