Avrupa´da staj gören öğrenciler yurda döndü

Almanya´nın Düseldorf kentinde staj gören Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri Darende´ye döndü.

Avrupa´da staj gören öğrenciler yurda döndü
Gündem 18.11.2015 17:10:23 1626 0

 

Almanya´nın Düseldorf kentinde staj gören Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri Darende´ye döndü.

Erasmus Plus Programı kapsamında Ankara Özel Deva Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan, Avrupa´daki hemşirelik uygulamalarının yerinde görülmesi ve ?Diyabet Hastalarında Ayak Bakımı? na yönelik proje kapsamında Almanya´ya giden 18 lise öğrencisi ilçeye geldi.

Proje kapsamında Almanya´nın Düseldorf, Berghauser ve Recklinghausen´deki çeşitli hastane ve rehabilitasyon merkezlerini ziyarette bulunan öğrenciler, burada diyabet hastalarında ayak bakımıyla ilgili uygulamalı ve pratik eğitimler aldılar.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Harun Gündüz, öğrencilerin okullarında aldıkları pratik eğitimi uygulamalı olarak görmeleri için bu alandaki her türlü imkanları değerlendirdiklerini söyledi.

Gündüz: "Avrupa´da sağlık üzerine önemli bir yere sahip olan ülkelerinden birinde böylesine bir staj görmek öğrencilerimiz için çok yararlı oldu. Bu bilgilerin dışında öğrencilerimizin farklı bir kültür, farklı bir ortam görmeleri ve tanımaları eminim ki onların dünyasına çok şey kazandırdı. Uygulamalı olarak aldıkları eğitim sayesinde bizim burada bir dönemde vereceğimiz eğitimi orada 18 gün gibi kısa bir sürede tecrübe edindiler. Bugün onlarla konuştuğumuzda hayatlarının staj öncesi ve sonrası olarak değiştiğini söylediklerini biliyoruz. Okulumuzda oluşturdukları sinerji sayesinde arkadaşlarını da inanılmaz derecede etkiledi. Şimdi diğer öğrencilerimiz gelip bize yurtdışında staj görebilmek için başarı puanlarının kaç olması gerektiğini soruyorlar. Biz onlardaki bu istek ve azmi gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Şimdi yeni projeler le daha çok öğrencilerimizi yurtdışında staj görmeleri için çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Rehber öğretmen olarak öğrencilere staj boyunca eşlik eden meslek öğretmenleri Özlem Yiğit ve Hasan Keleş de, proje?ye katılan öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinde ve kişisel gelişimlerinde önemli bir gelişme sağladığını aktardı.

Rehber öğretmenler: "Bu proje sayesinde öğrenciler ciddi bir deneyim elde etti, bu durum hem onları hem de ailelerini önemli ölçüde memnun etti. Eğitim ve öğretime karşı motivasyonları gelişti ve belki de en önemlisi yabancı dil bilmenin gerekliliğini daha iyi anladılar. Aynı zamanda öğrencilerimiz, Almanya´nın tarih, kültür, yaşam tarzı, iş disiplini konularda deneyim elde ettiler."

 İlk defa yurtdışına çıkan ve eğitimleri ile alakalı olarak staj yapma imkanı bulan öğrenciler ise, hayata bakış açılarının değiştiğini, öz güven kazandıklarını, insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu, mesleklerine ve insana verilen önemi uygulamaları olarak görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, peygamber efendimizin "İlim Çin´de de olsa gidip alınız." sözünün ne kadar doğru ve güzel olduğunu canlı olarak yaşadıklarını paylaştılar.

Öteyandan öğrenciler proje sayesinde Avrupa´da çeşitli ülkeleri de gezip görme fırsatı buldu.