Aslı Akçay “Beslenme ve Danışmanlık Merkezi” hizmete açıldı

Aslı Akçay “Beslenme ve Danışmanlık Merkezi” hizmete açıldı
Gündem 20.12.2020 19:06:00 5042 1

Korona sürecinde artan obeziteye karşı ilçemizde “Beslenme ve Danışmanlık Merkezi” hizmete açıldı. Kadınlar başta olmak üzere erkekler yoğun ilgi gösteriyor. Beslenme merkezine gelen vatandaşlar, diyetisyen Aslı Akçay’ın kontrolünde sağlıklı bir şekilde kilo veriyor.

Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden lisans eğitimini tamamladıktan sonra memleketi Darende’ye ‘Beslenme ve Danışmanlık Merkezi’ açan Diyetisyen Aslı Akçay, yüz yüze ve online hizmet vermeye başladı.

Zaviye Mahallesi’nde TEDAŞ karşısındaki ofisinde danışmanlık hizmeti veren Akçay, Vücut Analizi, Sağlıklı Kilo Alma/ Kilo Verme, Korona Sürecinde Beslenme, Gebelikte Beslenme, Çocuklarda Kilo Kontrolü, Sporcu Beslenmesi, Yeme Davranış Bozuklukları ve Online Diyet alanlarında hizmet verecek.

Akçay, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'de obezitenin büyük bir halk sağlığı sorunu olduğunu aktararak, sağlıklı bireylerin oluşmasının en önemli aşamasının sağlıklı beslenmeden geçtiğini söyledi.

İnsan sağlığı açısından hayati önem taşıyan ve korona sürecinde özellikle internet ortamlarında önerilen kürler ile çok sayıda insanın sağlıklı iken hastalıklarla mücadele eder hale geldiğini belirten Aslı Akçay, “Beslenme hastalık oluştuktan sonra dikkat edilmesi gereken bir durum değil, beslenmeye hastalık oluşmadan önce ve hastalıklardan korunmak için dikkat edilmelidir. ‘zayıflatma’ kendi tabirleri ile ‘kilo kontrolü sağlamanın dışındaki hizmetlerimizde var. Biz diyetisyen olarak bazen fenilketonürisi olan bir çocuğun yaşamını hastalığın ilerlemesine engel olacak şekilde beslenmesini sağlar, bazen uygun bir planlama ile böbrek hastalığının diyalize kadar gitmesine engel olur, bazen oral beslenme imkânı olmayan bir hastanın gereksinimlerinin karşılanmasını planlayarak yaşamına devam etmesine yardımcı olur, bazen de ufaklıkların büyüme ve gelişmesini sağlayacak dengeli menüler planlar bazen ise çok zayıf bireylerin kilo almasına yardımcı oluruz. Yani biz diyetisyenler sadece zayıflamaya yardımcı olmuyoruz aksine bazen kilo aldırmamız dahi gerekebiliyor. Bizim için önemli olan ‘zayıf’ olmanızdan ziyade sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş bireyler olarak mutlu olmanızdır.” dedi.

“Sağlıklı beslenmek çok önemli”

Korona sürecinde beslenme ve market alışverişi konularında tavsiyelerde bulunan Akçay, “Karantina uygulamalarında sağlıklı beslenme önemlidir ve sağlıklı beslenme dengeli bir market alışverişiyle başlar. Alınacak gıdaların besleyici, raf ömrü uzun ve dayanıklı olması uygun olacaktır. Bu zor dönemi olabildiğince rahat atlatmak için seçilecek gıdaların protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin olması dengeli beslenme yönünden büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Diyetisyen Aslı Akçay, son olarak tüm hemşehrilerini açılışa özel bay/bayan ücretsiz vücut analizi yaptırmaya davet ederek, kilo sorunu yaşayan herkesi yüz yüze ve online tanışmaya beklediğini kaydetti.