Akçatoprak Mahallesi´nde sel etkili oldu

İlçemizin Akçatoprak Mahallesi´nde sağanak ve dolu yağışı, ev ve tarım arazilerinde su baskınlarına neden oldu.

Akçatoprak Mahallesi´nde sel etkili oldu
Gündem 20.06.2018 21:28:40 1707 0

İlçemizin Akçatoprak Mahallesi´nde sağanak ve dolu yağışı, ev ve tarım arazilerinde su baskınlarına neden oldu.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat etkili olan dolu ile sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle Darende-Kayseri karayolu ulaşıma kapanırken, kırsaldaki mahallelerde ise hasara neden oldu. İlçenin 20 kilometre uzağında bulunan Akçatoprak Mahallesi´nde evler ve tarım arazilerinde taşkınlar yaşanırken, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların saman ve yem depolarını su bastı.

Mahalle sakinlerinden Ali ve Ayşe Yılmaz (70) çiftine, gün aydınlanınca kepçe yardımı ile ulaşıldı. Akşamdan yıldırım düşmesi sonucu elektrik ve telefon hatlarının kesildiği mahalleye, sabah olunca Belediye ekipleri tarafından temizlik çalışması başlatıldı.

Mahalle Muhtarı Mahmut Berçin gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, büyük bir doğal afet yaşadıklarını kaydederek, ilk dakikadan itibaren her türlü desteği veren devlet yetkililerine teşekkür etti.

Dağlardan gelen selin karayollarına ait menfeze sığmayınca mahalleyi bastığını kaydeden Berçin, ?Dün akşam saatlerinde 3 saat süren sağanak yağış sonrasında mahallemiz sel altında kaldı. Gece belediye ekipleri yollarımızı temizleyip açtı. Sabah olunca selin verdiği zarar ortaya çıktı. 7 kilometrelik tarım arazilerinin sulandığı kanal mil ve toprak ile doldu. Yonca ve sebze üretiminin yapıldığı birçok tarım arazisi selden etkilendi. Kanalın yıkıldığı ve patladığı yerlerdeki kayısı bahçeleri mil ile doldu. Kanal seviyesindeki evlerin alt katları sel suyu ile dolunca onları komşulara yerleştirdik. Akşam ilk dakikadan itibaren tüm ekipler geldi ve bizlerin yardımına koştu. Devletimizin ne kadar büyük ve etkili olduğunu bizlere gösterdi. Herkese teşekkür ediyoruz.? dedi.

Muhtar Berçin son olarak, mahallenin afet bölgesi ilan edilip yardım beklediklerini kaydetti.

Hayvancılık yapan Halis Kurnaz da 20 tona yakın saman ve yemin istiflendiği okul bahçesinde sele kapıldığını belirterek, yetkililerden destek istedi.

Gece selden etkilenen ve yıldırım düşmesi sonucu ile elektrik ve telefon iletişimi kesilen Ali ve Ayşe Yılmaz (70) çifti ise, gece yaşanan selden dolayı çok korktuklarını kaydederek, kimseye ulaşamadıkları için öleceklerini düşündüklerini aktardı.

Ayrıca ilçedeki birçok mahallede yollar, çamur ve su birikintisiyle doldu.

Öte yandan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tarım arazileri ile kayısı bahçelerinde dolu nedeniyle oluşan zararın tespiti için çalışma yapılacağı öğrenildi.