Aile ve Dini Rehberlik Merkezi kuruldu

Aile ve Dini Rehberlik Merkezi kuruldu
Gündem 8.12.2019 08:20:00 3841 0

İlçe Müftüsü Nurullah Birlik, Çarşı Cami bünyesinde "Aile ve Dini Rehberlik Merkezi" kurulduğunu bildirdi.

Birlik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim ve Sünnet ışığında topluma aile hakkında sahih dini bilgiler sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne yardımcı olmak üzere bu merkezi oluşturduklarını söyledi.

Müftülük binasında yürütülen rehberlik bürosuna ek olarak daha kapsamlı çalışma yapmak için çarşı merkezde vatandaşlarla iç içe “Dini Rehberlik Merkezi” kurulduğunu belirten Birlik, “Bay ve bayan olmak üzere iki görevlimiz haftanın 5 günü burada aileleri ve vatandaşları konuk edecek. Nikâhların da kıyıldığı burada görevli vaizlerimiz, vatandaşın kafasına takılan ne varsa çay ikram edip bilgi verecek. Burası çarşı merkezinde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir yer. İlerleyen günlerde daha nezih hale getireceğimiz bu noktada dini rehberlik ve manevi destek hizmetinin yanı sıra farklı sosyal-kültürel dini faaliyetlerle birlikte ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik projeler de gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması lazım”

Müftü Birlik, burada evliliğe ilk adım seminerlerinin de vereceklerini kaydederek, “Bildiğiniz gibi aile, toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurumdur. Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerine yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşları olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir gerçektir. Sadece ebeveynler değil çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmakta. İşte bu tür sorunların çözümü için tüm vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Rehberlik Merkezi kuruldu