Ağılbaşı mahallesi Hekimhan’a bağlanmak istiyor

Ağılbaşı mahallesi Hekimhan’a bağlanmak istiyor
Gündem 27.12.2019 20:07:00 9410 3

İlçemiz kırsalında bulunan Ağılbaşı Mahallesi sakinleri, yeterli hizmeti alamadıkları gerekçesiyle Hekimhan ilçesine bağlanmak için imza toplayıp, belediye ve kaymakamlığa dilekçe verdi.

İlçemize 50 kilometre mesafede bulunan Ağılbaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yeterli hizmeti alamadıklarını öne sürerek, 30 kilometre daha yakın Hekimhan ilçesine bağlanmak için karar aldı.

Mahalle Muhtarı Zeynel Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakamlık ve belediyeye ayrılmak için birer dilekçe verdiğini belirterek, gerekçe olarak mahallenin uzak olması ve yeterli hizmet alınamamasını gösterdi.

Darende’ye ulaşımın 1 saati bulduğunu kaydeden Kılıç, “Uzun yıllardır çözülmesini beklediğimiz sorunlarımız çözülmedi. İlçeye gidip gelmek iki saati buluyor. Kış aylarında bu durum daha da zorlaşıyor. Bu da bizi epeyce maddi manevi zorluyor. Mahallemizin sorunlarının hızlı ve kolay çözüme kavuşturulması için bize daha yakın olan Hekimhan ilçesine bağlanmayı mahalle sakinleri olarak uygun gördük. Resmi kurumlara da dilekçemizi vererek başvurumuzu yaptık.” dedi.

Kaderlerine terk edildiklerinden ve hak ettikleri hizmeti alamadıklarından yakınan mahalle sakinleri de Hekimhan’abağlanmak için aralarında imza topladıklarını söyledi.