Darende Belediyesi Sanat ve Eğitim Atölyesi tarafından düzenlenen “Yazlık Sinema Günleri” etkinliği, nostaljik bir atmosferde başladı.
Etkinliğin açılış gösterimi, Tarihi Cumhuriyet İlkokulu Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Yazlık sinemanın ilk filminde, Türk sinemasının usta oyuncularından Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı “Bekçiler Kralı” adlı film izleyiciyle buluştu.
Açık havada ve ücretsiz olarak düzenlenen sinema gecesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Yazlık Sinema Günleri ile ilçede kültürel faaliyetlere yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Bozkurt, “Bugün, Sanat ve Eğitim Atölyesi çatısı altında başlattığımız Yazlık Sinema Günleri’nin ilk gösteriminde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin, yaz boyunca çeşitli film gösterimleriyle devam edeceği bildirildi.