81 ili gezdi sıra ilçelere geldi

Tarihi kıyafetiyle türbe türbe geziyor

81 ili gezdi sıra ilçelere geldi
Gündem 4.11.2017 08:08:59 1326 0

Geçirdiği felç sonrası yürüyemez olan daha sonra tedavi ile sağlığına kavuşan 63 yaşındaki Hamza Çukur, Allah´a şükür nişanesi olarak Osmanlı döneminde kullanılan kıyafetlerden olan kaftan ve kavukla Türkiye´deki türbeleri ziyaret ediyor.

81 ildeki türbeleri ziyaret etmek için 3 yıl önce Giresun´dan yola çıkan, kaftan ve kavukla il il gezen Çukur, Darende´de bulunan Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin kabirlerini ziyaret etmek için ilçeye geldi.

Zaviye Mahallesi´nde Somuncu Baba Hazretleri´nin ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´nin Türbesi´ni ziyaret eden Hamza Çukur, burada dua etti.

Çukur, yaptığı açıklamada, Türkiye´nin farklı illerindeki türbeleri ziyaret ettiğini, bu kapsamda Darende´ye geldiğini belirtti.

Çukur, "Ben 2001 yılında geçirdiğim rahatsızlık neticesinde felç oldum ve yürüyemez oldum. Sonrasında tedavi oldum ve Allah´ın izniyle yeniden yürümeye başladım. Allah bana yeniden şifa verdiği için ben de Türkiye´deki türbeleri geziyorum ve buralarda dua ediyorum. Şu ana kadar 80 ilimizin türbelerini gezdim. Bugün de Darende´deyim. Burada türbeleri ziyaret ediyorum, dua ediyorum, Allah diyorum." şeklinde konuştu.

TRT´de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinden etkilenen ve bu yüzden Osmanlı dönemine ait kaftan giyip başına kavuk takarak gezdiğini de kaydeden Çukur, "Osmanlıyı, Ertuğrul´u çok seviyorum. Bu yüzden bu kıyafetlerle geziyorum." dedi.

Çukur, Darende´den sonra da başka bir ilçeye giderek türbe ziyaretlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: gezdi sıra ilçelere geldi