7. Yıkılhan Yayla Şenlikleri yapıldı

Bu yıl 7.`sı tertiplenen `Yıkılhan Yayla Şenlikleri` Günerli Mahallesine bağlı soğuksu mevkiinde yapıldı.

7. Yıkılhan Yayla Şenlikleri yapıldı
Gündem 8.07.2016 12:16:36 1413 0

 

Bu yıl 7.`sı tertiplenen `Yıkılhan Yayla Şenlikleri` Günerli Mahallesine bağlı soğuksu mevkiinde yapıldı.

Darende ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MİDİDER) Başkanı Mehmet Ayhan, Günerli Mahallesine bağlı Soğuksu mevkisinde organize edilen yayla şenliği hasret gidermek, memleket ziyaretiyle gelenek ve göreneklerin yaşatılması amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Kırsalda bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşların çoğunun gurbette olduğu için bir araya gelemediklerine dikkat çeken Ayhan, "Çoğumuz, doğduğumuz bu topraklardan gurbete gitmişiz, ekmeğimizin işimizin peşinde koşturuyoruz. Bu yoğunluk arasında topraklarımızı, hatıralarımızı, gelenek ve göreneklerimiz, akrabalık komşuluk arkadaşlık ilişkilerimizi güçlendirmek ve sürdürmek adına böylesi bir şenlik düzenleyerek, var olan beraberliğimizi pekiştiriyoruz." dedi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiği şenliklere katılanlara teşekkür etti.

Gelecek yıl için şenlik yapılacak alanın düzenlenerek her türlü ihtiyaca cevap verecek hale getireceklerinin bilgisini veren Eser, "Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaları sürdürdüğümüz yolları sıcak asfalt ile kaplayarak ulaşımdaki yılların problemi çözülmüş olacak. Burada çevre mahaller ile bir arada düzenlenen bu güzel etkinliği asırlarca sürmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Etkinliklere katılan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ise İstanbul´da 13 ilçeden 220´ye yakın dernekle bir araya geldiklerini ifade ederek MİDİDER yönetimine teşekkür etti.

Başarılarının arkasında sivil toplum ve taraftarın olduğunu vurgulayan Gevrek, "2 yıldır Malatyaspor´un başındayız Malatya ve İstanbul´daki sivil toplum örgütlerinin ilçelerimizin ve sevenlerimizin desteği ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İki yılda bir şampiyonluk yaşadık. Bu yıl da ligde kaldık. Bana göre büyük bir başarıya imza attık. Bunun en büyük katkısı sivil toplum örgütleri ve sizlersiniz. Camiamızın desteğiyle oldu. Birlikte hareket edildiği takdirde her zaman başarılarda olacaktır." diye konuştu.

Şenliğe Darende Belediye Başkanı Eser, Yeni Malatyaspor Başkanı Gevrek, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve çok sayıda kişi katıldı.

Şenlikte vatandaşlara kavurma ikram edildi.