Malatya´nın en önemli şeker pancarı üretim merkezlerinden olan ilçemizde, 7 bin dönümlük üretim sahasında imece usülü hasat başladı.
Balaban Mahallesi´nde düzenlenen tarla günü etkinliğinde bir araya gelen 9 pancar üreticisi, 2 ay sürecek hasat için dua edip yardımlaşacakları hasada başladı.
Tarla günü etkinliğine katılan Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürü Fatih Kurt, burada gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, pancar çiftçilerinin kendi aralarında kurdukları güçlü bağın bir şenliğe dönüşmesi üreticiler adına çok güzel bir faaliyet olduğunu söyledi.
Çiftçinin bin bir zahmet ve alın teriyle üretime vermiş oldukları katkının çok kıymetli olduğunu belirten Kurt, ?İlçemizdeki farklı mahallelerden pancar üreticisi kardeşlerimizin hepsi buradalar. Burada bugün imece usülü şeker pancarı hasadımızı başlatacağız. İlçemizde bu sene 7 bin dönümü aşkın şeker pancarı üretimi yapıldı. Bugünde ilk hasadımızı yapacağız. İnşallah memleketimize ve çiftçilerimize hayırlı olur. Bereketli olsun diyoruz, emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.? dedi.
Pancar üreticisi Abdullah İçli de 4 pancar söküm makinası ve 5 tır ile desteğe geldiklerini kaydederek, ?Pancar üreticisi Nihat arkadaşımıza destek için ilçedeki tüm pancar çiftçileri olarak buradayız. Bir kısım teknik ekipmanlarımızı getirdik yine gün boyu destek için gelecek arkadaşlarımız olacak. Yardımlaşma duygusunu yaşatmak ve 2 ay sürecek pancar sökümünü hem maliyetini azaltmak hem de süreyi kısaltmak için bir birimize destek olacağız. Buradan da başka üreticilere gideceğiz, sıra bize gelene kadar bu yardımlarımızı sürdüreceğiz.? diye konuştu.
İmece usülü desteğe gelinen üretici Nihat Köse ise teknik ekipmanın olmadığını olanların da bu şekilde destek vermesinin kendisini hem duygulandırdığı hem de çok mutlu ettiğini anlatarak, ?Benim pancar sökme makinam ve taşımak için herhangi bir aracım yok. Birlik ve beraberliğin her zaman maddi ve manevi olarak kazandırdığına burada şahit oluyoruz. Ben arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum. Hasadımızın bereketli geçmesini diliyorum.? dedi.
Konuşmaların ardından hasat duası yapan çiftçiler, pancar söküm makinesinin başına geçerek 2 ay sürecek zorlu pancar hasadına başladı.
Hasat programına, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Malatya Şeker Fabrikası yetkilileri ve çiftçiler katıldı.