6,5 milyon liralık Halk Eğitim Merkezi inşaatı başladı

6,5 milyon liralık Halk Eğitim Merkezi inşaatı başladı
Gündem 15.04.2020 14:34:00 3278 0

Ülke genelin de birçok yatırımın durduğu ve projelerin iptal edildiği bir dönemde, ilçemizin bir yıldır beklediği yatırıma start verildi.

Yeni Halk Eğitim Merkezinin temel kazı çalışmalarının başlamasıyla alakalı gazetecilere bilgi veren şantiye şefi Selim Kurtulmuş, yıkılıp yerine yediden yapılan binanın, 1945 yılında ilçenin ilk ortaokulu olarak inşa edildiğini, daha sonra kız sanat lisesine dönüştürülerek en sonunda ise ilçe halk eğitim merkezi olarak kullanıldığını söyledi.

Bir yıldan daha kısa sürede inşaatı tamamlamayı planladıklarını kaydeden Kurtulmuş, “Selçuklu mimarisinde inşa edilecek tesis, 300 işgünü içerisinde tamamlanacak. Temel kazı çalışmalarına başladığımız projede şuan 10 iş makinası ve 18 personel görev alıyor. Meslek gruplarına göre tasarlanan binada, halkoyunları çalışma salonu, resim atölyesi, plastik atölyesi, müzik atölyesi, kilim dokuma atölyesi, yöresel sanatlar atölyesi gibi birden fazla eğitim atölyesi olacak. Sinema, kafeterya, sergi salonu, konferans salonu, bilgisayar ve tiyatro salonlarının olacağı bu merkez birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış.” dedi.

İlçenin çatı katı park ve yeşil alan olacak ilk binası olma özelliği taşıyacağını da aktaran Kurtulmuş, “Üç kattan oluşan eğitim tesisi, çatı yapılmayarak karayoluna eşit bir şekilde yapılması planlanıyor. Çatı olmayacak tesisin üstünde, yeşil alanlar ve ailelerin gece ve gündüz çocuklarıyla keyifli vakit geçirebileceği sosyal donatılara sahip olacak. Çocuklu ailelerin beklentisine cevap verebilecek parklar ilçenin bu alandaki en büyük ihtiyacı da bir nebze giderilmiş olacak.” diye konuştu.

Üç bin metrekare alana inşa edilecek tesis, toplamda 6,5 milyon liralık yatırımla ilçemize kazandırılmış olacak. İlçe esnafımıza önemli bir ekonomik girdi olacak.

Çalışmaları izleyen vatandaşlar da yatırımın ilçeye kazandırılamasın da emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.