6,5 milyonluk yeni Halk Eğitim Merkezi inşası başladı

6,5 milyonluk yeni Halk Eğitim Merkezi inşası başladı

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleriyle ilçemize kazandırılan ?Yeni Halk Eğitim Merkezi? binasının yıkım ve temel kazı çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleriyle ilçemize kazandırılan ?Yeni Halk Eğitim Merkezi? binasının yıkım ve temel kazı çalışmaları başladı.

Ülkemizde binlerce yatırımın durdurulduğu ve projelerin iptal edildiği bir dönemde, ilçemize yapılan yatırımlar durmuyor.

Mevcut binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılması planlanan Halk Eğitim Merkezinin yıkım ve temel çalışmalarının başlamasıyla alakalı gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı Süleyman Eser, 1945 yılında ilçenin ilk ortaokulu olarak inşa edilen binanın, daha sonra kız sanat lisesine dönüştürülerek uzun yıllar ilçeye hizmet ettiğini söyledi.

Tarihi binanın yıkılarak yerine ülkenin en donanımlı eğitim atölyelerine sahip modern bir halk eğitim merkezi inşa edeceklerini anlatan Başkan Eser, ?İlçe merkezinde kalan bu binanın yıkımı bugün itibariyle tamamlandı. Geçtiğimiz yıl ödenek çıkartarak, buradaki 3 bin metrekarelik alan için güzel bir proje hazırlattık. Üç kattan oluşan eğitim tesisi, çatı yapılmayarak karayoluna eşit bir şekilde yapılmasını istedik. Çatı olmayacak tesisin üstünde, yeşil alanlar ve ailelerin gece ve gündüz çocuklarıyla keyifli vakit geçirebileceği sosyal donatılara sahip olacak. Çocuklu ailelerin beklentisine cevap verebilecek parklar bu alandaki en büyük ihtiyacı da gidermiş olacak.? dedi.

Eğitim merkezindeki hizmetler hakkında bilgi veren Eser, ?Dev eğitim tesisimizde bay ve bayanların katılacağı kurslarda vatandaşlarımız meslek sahibi olabilecek. Meslek gruplarına göre tasarlanan binada, halkoyunları çalışma salonu, resim atölyesi, plastik atölyesi, müzik atölyesi, kilim dokuma atölyesi, yöresel sanatlar atölyesi gibi birden fazla eğitim atölyesi olacak. Kafeterya, sergi salonunu, konferans salonu, bilgisayar ve tiyatro salonlarının olacağı bu merkez birçok sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapacak.? diye konuştu.

Sinema salonu da olacak

Gençlerin istekleri arasında ilk sıralarda yer alan sinema salonu da tesisin 3. katında olacağını aktaran Eser, son olarak; ?Günümüz teknolojisi ile kurulacak olan sinema salonunda, güncel filmler izlenebilecek. Tesisin kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla toplamda 6,5 milyon liralık yatırım ilçeye kazandırılmış olacak. İlçe esnafı için ise önemli bir ekonomik girdi olacak.? şeklinde konuştu.

Yıkıma katılan vatandaşlar da ilçenin gelişmesi ve güzelleşmesi için canla başla çalışan Başkan Eser´e teşekkür ederek, tesisin altına kapalı otopark yapılmasını tavsiye etti.

 



Abdurahman UGRAŞ
12.12.2018 10:17:12
Öldükten sonra yaşamak isterseniz ölmez bir ESER bırakınız". Hz. Ali (r.a.) Efendimizin de buyurdukları gibi.Hiç bir canlı Bu Dünyada baki değildir.Baki Olan bu dünyada bıraktıkları ESERLERİ ve Hoş Sedasıdır. İşte bu Yolda İlçemize atandığı ve göreve geldikleri günden beri kalıcı eserlerine devam eden Başta İlçe Kaymakamımıza, Kendisini İlçesi için adamış olan Belediye başkanımıza,İlgili kurum ve kuruluşlarına,+ yıllarca İlçemizin Bekleyipte kimsenin cesaret edemediği İlçemiz Halkına En büyük ESER diyebilecek niteliği taşıyan bu atılım. Darendemizin Göreceksiniz ufkunu,Kültürel değerlerini,İlçeden Başka illere göçün önüne bile geçecek kadar muhteşem bir Girişim ve düşünce ESERİ dir. İlçeleri,Dünya görseliyle Tanıtan nedir? en güzel eserleri ve İnsanların sıcaklığı.Misafirperverliği değilmidir...Bu Vesileyle ben bu bilgiyi Darende HABER Gazetesinden öğrendiğim an adeta sevinç çığlıkları atmak geldi içimden. Gurbette yaşıyan biz O İlçenin bireylerine belkide yapılacak olan noksan eserlerin en başında gelen Kültürümüzü Dünyaya Tanıtacak,Eşlermize,Çocuklarımıza eğlence yerleri açılarak Kültürel ve eğlence,Eşlerimizin ve çocuklarımızın meşguliyetlerini sağlıyacak,İlçemizin Güzelliklerine daha güzellikler katacak olan bu eseri duyan tüm halkımız elbette menmuniyet dileklerini en az benim kadar dile getireceklerdir. İşte ben o Kalplarerinde Memleket Sevdası olup ta yazma fırsatı bulamıyan sessiz sevenler adına da duygularına mazhar olup, dile getirip. Mülki amirimizden tutun da en alttaki çalışan işçi kardeşlerime kadar hepinize en kalbi duygularımız ile sağ olun var olun ALLAH a emanet olun Mevlam Sizlerden razı olsun diyrerek Saygı ve Sevgilerimizi Sunuyorum... NOT: Gürün istkametinden İlk Darendeye giriş olan Tiryandafil Otelinin Tam Karşısından başlayıp.Nadir Köprüsüne kadar olan Eski atıl durumdaki her iki yönlü binalarında İstimlak edilerek. Güzel Sistemli bir Proje ile İlçemizin Hem görsel,hemde yaşam ve gelir kaynağı olarak düzenlenmesini de Siz Yetkili ağızlardan duyacağımız en büyük Mücdeli haber olacağını benim gibi milyonlarca İlçe halkımın bunu beklediğimizi bir kez daha duyurmayı hem görev hemde bekliyenlerin dili olmak istiyor; Sevgilerimi ve hayırlı haberlerinizi Beklediğimizi de belirtmek istiyorum... Abdurahman Ugraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Beşiktaş/İstanbul