54. Kütüphane Haftası kutlanıyor

İlçemizde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

54. Kütüphane Haftası kutlanıyor
Eğitim 28.03.2018 08:24:00 1707 0

İlçemizde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesindeki etkinlikte, Orta Çağı kapatıp Yeni Çağı açan bir milletin İstanbul´u ilim merkezi haline getirmesinin, birey ve devlet olarak eğitime ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet ile eğitime, okumaya, ilme ve irfana tekrardan hız verildiğine dikkati çeken Zengince, şöyle devam etti:

"Artık biz bilgi çağında bulunuyoruz. Devletimizin bizlere sunduğu görsel ve yazı kaynaklar, hem devlet kurumlarına hem de ailelere bir vazife ve imkân veriyor. Tekrardan uluslararası düzeyde hak ettiğimiz yere gelebilmek dünyanın ve insanlığın kaderinin şekillenmesinde milletlerin tarihinin yeniden yazılmasında katkıda bulunabilmek için eğitim ve öğretime önem vermemiz gerekiyor. Bunun içinde çokça okumamız lazım. Eğitimciler olarak hem talebelere hem de kendimize okumanın ne kadar önemli olduğunu tavsiye edip yaymamız gerekiyor. Bu sayede toplum olarak hak ettiğimiz yere tekrardan gelebiliriz."

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan da bilginin üretilmeden tüketilemeyeceğini aktararak, " İleri toplum ve ileri demokrasinin yolunu açmak istiyorsak, kitaba ve okumaya zaman ayırmak zorundayız. Nitelikli bilgi kitap okumakla olur üstelik de kütüphanelerimizde ücretsiz olarak meraklılarını beklemektedir." diye konuştu.

Etkinlik kapsamında, ilçedeki çeşitli okullara ait öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir ve tiyatro gösterisi sunuldu.

Etkinlikler çerçevesinde kütüphaneden en çok yararlanan ve en çok ödünç kitap alan öğrenciler ödüllendirildi.

Kaymakam Zengince tarafından Özel Hacı Naciye Ateş Okulları Öğretmeni Aziz Öncel´e, yazmış olduğu kitap ve başarılı bir eğitimci olduğu için plaket verildi.

Öğrencilerin hafta nedeniyle hazırladığı resimlerden oluşan serginin gezilmesinin ardından kütüphaneye yeni gelen kitaplar tanıtıldı.

Etkinliğe, Kaymakam Enver Hakan Zengince´nin eşi Tuba Zengince, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Darende Hâkimi Nimet Balcı, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.