5 bin 663 öğrenci için okul zili çaldı

İlçemizde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

5 bin 663 öğrenci için okul zili çaldı
Eğitim 24.09.2016 12:32:49 1087 0

İlçemizde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet İlk Okulu´nda gerçekleştirilen programa ilçe Kaymakamı Ali Türk, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, protokol üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törende, açılış konuşması yapan Okul Müdürü Abdullah Gündoğan, "Gelecek nesilleri yetiştirmek bizlere heyecan veriyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılının tüm meslektaşlarına ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "2016-2017 Eğitim yılında 35 eğitim kurumunda,  bin 82´si taşımalı olmakla birlikte 5 bin 663 öğrenci 478 öğretmenle eğitim-öğretime başladık. Eğitim yılımızın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.? dedi.

Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde, eğitim ve öğretimin aksaklık yaşanmadan zamanın da başladığını aktaran İnce: ?15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehit olan vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyoruz. Onların anısını ve kahramanlıklarını yaşatmak, hain FETÖ terör örgütünün karanlık yüzünü gelecek nesillere anlatmak adına Bakanlığımızın hazırlattığı ?15 Temmuz 2016 Türkiye´yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü? kitapçığını öğrencilerimize dağıttık. Çocuklarımızın vatan perver milli duygu ve bilinçle yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu, şiirler okundu. Okulun 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek vererek  "hoş geldiniz" dedi.

Programın sonunda ise ders zilini çalması için kürsüye davet edilen Kaymakam Türk, "Yeni eğitim öğretim yılı, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirsin" ifadesinde bulundu.